25 d'abril de 2024

La Generalitat s'adhereix al programa de custòdia i restauració de les riberes del Ter

El projecte parteix d'un acord del 2009 entre els Ajuntaments de Torelló, les Masies de Voltregà i Manllleu, amb el CERM

ACN 29 de juliol de 2016 a les 13:53
Moment de la signatura del conveni. Foto: Enric Gil

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, va signar aquest dijous a Manlleu el conveni d'adhesió del Departament de Territori i sostenibilitat al projecte 'Riberes del Ter', de custòdia i restauració dels cursos fluvials de la conca d'aquest riu a la comarca.


El projecte parteix d'un acord marc establert l'any 2009 entre els Ajuntaments de Torelló, les Masies de Voltregà i Manlleu, i el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis-Museu del Ter. L'any 2013 s'hi van afegir els ajuntaments de Sant Vicenç de Torelló i Vic, i l'any 2014, el de Sant Julià de Vilatorta. La col·laboració fomenta el desenvolupament d'acords i actuacions de custòdia i restauració fluvial amb propietaris i gestors, tant públics com privats, a la conca del Ter.


Amb la incorporació de la Generalitat es vol facilitar el treball conjunt en diferents àmbits i la col·laboració regular en el seguiment, la recerca, la restauració i la custòdia del territori, l'educació i la difusió de les ribes del Ter i els seus afluents al seu pas per Osona. 


El Departament de Territori i Sostenibilitat ja promou amb els signants de l'acord el coneixement de la qualitat fisicoquímica i biològica de l'aigua i de la biodiversitat a la zona, a més de col·laborar en actuacions de conservació, restauració, custòdia del territori, recerca, educació i sensibilització. Gràcies als treballs de restauració ecològica i custòdia que ha impulsat el Museu del Ter el darrer decenni, en col·laboració amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), aquest tram fluvial ha recuperat hàbitats i poblaments d'espècies d'interès comunitari.

Etiquetes:
Societat