27 d'abril de 2024

Manlleu comença a preparar projectes per mirar de rebre 3,4 milions d'euros del govern central

Els consistoris han de presentar els projectes que poden ser finançats abans del 24 de gener

El Ter 1 de desembre de 2008 a les 14:57
Un instant de la reunió de l'equip de govern de Manlleu, aquest dilluns
L’Ajuntament de Manlleu podria rebre 3,4 milions d’euros del Ministerio de Administraciones Públicas per desenvolupar diverses inversions. El govern central va aprovar divendres un decret-llei que preveu un fons especial de diners per als ajuntaments. Tècnics i regidors de Manlleu ja s’han reunit aquest matí per definir quins projectes presentaran per obtenir aquests diners. L’alcalde, Pere Prat, considera que aquest fons especial és una gran noticia.

El decret-llei aprovat pel Consell de Ministres aprovat el divendres preveu un fons d’inversió municipal de 8.000 milions d’euros per als ajuntaments de l’estat espanyol. Els consistoris, però, han de presentar els projectes que poden ser finançats abans del 24 de gener. Per aquest motiu, l’ajuntament de Manlleu ja ha iniciat el procés per concretar-los. L’alcalde, Pere Prat, no ha volgut avançar cap inversió concreta, però ha apuntat que podria ser en l’àmbit esportiu, de la via pública o de sanejament.

L’únic requisit que han de tenir les inversions presentades és que les empreses que executin els projectes, contractin gent que està a l’atur. Es preveu que els projectes seleccionats puguin començar-se durant el primer trimestre del 2009. Mentrestant, el nou model de finançament local, però, sembla que retardarà la seva entrada en vigor almenys fins el 2011. Pere Prat recorda que continuen demanant la reforma del sistema de finançament local. El govern central també ha permès que els municipis puguin assumir més dèficit que el permès actualment, en un 0,05% del PIB.
Etiquetes:
Política Municipal