26 d'abril de 2024

Porkémons, el joc per reduir la cabana porcina del GDT

Qui caci més Porkémons abans del 3 de setembre guanyarà un sopar per a dues persones a l'Embarcador del Ter.

elter.net 26 d'agost de 2016 a les 13:42
Cartell Porkémons

El Grup de Defensa del Ter organitza un concurs per reivindicar l’excés de porcs a la comarca. Amb l’auge del nou joc de ‘Pokémon’, el GDT ens convida a caçar els ‘Porkémons’ que s’amaguen a les macro granges de porcs. Aquestes macro granges donen 10 punts, però també se’n poden aconseguir 5 fent una foto a un macro escorxador o 1 punt fent una foto a un camió de transport de porcs.


Per participar-hi s’han d’enviar les fotos al GDT o penjar-les a l’esdeveniment del Facebook. Eudald Rifà, membre del Grup de Defensa del Ter, explica en què consisteix aquest joc.


L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar i explicar a la gent la magnitud de l’excés de porcs i el que això suposa. Des del GDT sempre s’ha defensat que la única alternativa és la reducció de la cabana porcina i per això s’ha llençat aquesta iniciativa.


A Osona hi ha molts més porcs que no camps per anar a escampar els purins i això genera problemes a nivell de contaminació, tant del territori, dels aqüífers, de l’aire o del sòl que poden comportar també problemes a la salut. Una dels objectius que es vol aconseguir, entre molts d’altres, és col·laborar en que cal dibuixar un nou model ramader que es basi en la qualitat i confiança entre ramaders i consumidors. Eudald Rifà destaca perquè han llençat aquesta iniciativa.


 


 

Etiquetes:
Societat