25 d'abril de 2024

La Biblioteca de Manlleu té previst obrir les portes a la nova ubicació a l'octubre

La biblioteca ha aprofitat aquesta parada per incorporar en els documents un sistema de radiofreqüència

elter.net 29 d'agost de 2016 a les 14:16
Una imatge del nou espai que ocuparà la biblioteca de Manlleu

La Biblioteca de Manlleu prepara els últims detalls per tornar obrir, a principis de tardor, en el nou emplaçament. El passat mes de juny, la biblioteca va tancar les seves portes al Carrer Baixa Cortada per fer el trasllat a l’antic edifici de la Caixa de Manlleu a la plaça Fra Bernadí.


Després de més de trenta anys, la biblioteca ampliarà el seu espai per oferir un millor servei. Núria Silvestre, directora de la biblioteca, ens comenta com ha estat el trasllat i el perquè d’aquest canvi. A Manlleu durant tot l’estiu només ha quedat una sala de lectura al Centre Cívic Frederica Montseny. És per aquest motiu que els últims dies abans del seu tancament, la Biblioteca Bisbe Morgades no posava límit de préstec als seus usuaris, que podran retornar els documents després de la reobertura per l’octubre. A banda de l’ampliació de l’espai, la biblioteca també ha aprofitat aquesta parada per incorporar en els documents un sistema de radiofreqüència que permetrà activar el nou servei d’auto préstec. De fet, aquesta serà la primera biblioteca a Osona en implementar aquest innovador mètode. Núria Silvestre, ha explicat que el nou sistema compta amb molts avantatges.  


La nova biblioteca perdrà el seu nom original i es passarà a dir Biblioteca Municipal de Manlleu. Aquesta estarà formada per la fusió de l'Espai Mossèn Blancafort i l'Espai Bisbe Morgades de Manlleu que ja feia temps que treballaven conjuntament. D’aquesta manera s’utilitzarà de manera oficial el nom administratiu que ja tenien les dues biblioteques i s’abandonarà el caràcter religiós vinculat al bisbe Morgades.

Etiquetes:
Cultura