25 d'abril de 2024

Roda de Ter vol vincular els seus atractius culturals i l'oferta comercial

S'estudiarà zones alternatives al nucli antic per establir-hi comerços, com ara prop de Puigneró o La Blava

El Ter 2 de desembre de 2008 a les 14:45
Actualment el centre del poble concentra la gran majoria del comerç
L’Ajuntament de Roda de Ter vol mirar de dinamitzar el comerç al municipi. És per això que, a partir d’una subvenció de la Diputació, es va encarregar una diagnosi a una consultora externa, Bros Associats, que mostrés quines línies de futur es poden seguir.

Esteve Franch, el regidor de Promoció Econòmica diu que els resultats es van exposar primer als comerciants i, entre les idees que més van agradar, hi ha la de ‘vendre’ el poble a través d’elements culturals, que s’intentaran vincular al comerç.

Segons Franch, aquesta proposta no és fàcil d’executar, però es vol anar pensants mesures que es puguin aplicar. És per això que s’ha obert un termini de tres mesos en què Ajuntament i comerciants faran un llistat de les opcions definitives. Un altre dels reptes és fer que els habitants de Roda es quedin a comprar al poble, molt perjudicat segons Franch per 'l’atracció que exerceixen Manlleu i Vic', que polaritzen les compres.

Algunes de les zones on s’estudiarà potenciar-hi l’establiment de comerços és la propera a l’antiga fàbrica de La Blava o la zona de Puigneró.
Etiquetes: