24 d'abril de 2024

Escoles de Manlleu, Vic i Centelles, entre els guanyadors de la Gimcana de les Llengües

La directora del Consorci de Normalització Lingüística d’Osona es mostrava molt satisfeta de les xifres de participació

El Ter 2 de desembre de 2008 a les 15:01
Foto de família dels premiats.
La Gimcana de les Llengües a Osona ja té guanyadors, després de la cerimònia de lliurament de premis que es va fer dilluns a la tarda. El CEIP Quatre Vents de Manlleu es va endur el premi en categoria A. L’escola Sagrats Cors de Centelles va guanyar en la B.

En la C es va imposar el grup de 3r d’ESO de l’Escorial de Vic. En D, els primers van ser el grup Sermontana i en l’individual, va guanyar Joaquim Puntí. El lliurament de premis va aplegar més de 150 persones a La Central de Vic.

La directora del Consorci de Normalització Lingüística d’Osona, Dolors Solà, es mostrava molt satisfeta de les xifres de participació. Quasi 8 mil persones es van dedicar a respondre les preguntes de la gimcana.

El nivell d’encert ha estat molt alt, sobretot en grups escolars. La gimcana, que es va organitzar amb motiu de l’Any Internacional de les Llengües, intentava desvetllar la curiositat en camps molt variats, una fita que s’ha aconseguit segons Solà. És per això que l’organització es planteja fer-ne una altra edició el 2009.

Pau Vidal va presentar l’acte d’ahir sense Màrius Serra, que per motius familiars no hi va poder assistir. Els guanyadors es van decidir a través d’un sorteig entre els finalistes de cada categoria. A tots els participants de les categories A, B i C se’ls farà arribar un diploma al centre escolar i totes aquelles persones de les categories D i E que vulguin el diploma es poden posar en contacte amb l’organització de la Gimcana. Un cop demanat, es pot recollir a les oficines dels centres de normalització lingüística de Centelles, Manlleu, Torelló o Vic.
Etiquetes:
Cultura