25 d'abril de 2024

Manlleu enceta el curs amb dues línies menys a P3 i una redistribució a secundària

El professorat i els recursos econòmics "per part de Generalitat i Ajuntament de Manlleu no disminueixen"

Arola Cumeras 13 de setembre de 2016 a les 10:15
Infants aquest dimarts d'inici de curs, a l'escola El Carme-Vedruna

El curs escolar arriba aquest dimarts amb novetats a Manlleu. Per començar, i seguint amb la tendència catalana, es parteix de 235 alumnes nous a P3 i “comparativament amb altres anys és un nombre molt baix, més del previst”. D’aquesta manera, es perden dues línies, al Carme i al Puig-Agut.


L'alcalde, Àlex Garrido, és també el titular de la regidoria d'Educació i explica que la pèrdua al Puig-Agut, “no ha estat ben bé per imposició de la Generalitat sinó que el mateix centre ha demanat una disminució de línia a P-3”. El cas del Carme –Vedruna, que en els darrers anys tenia 3 línies a P-3, és que ara comença amb dues. Les ràtios a la resta d’escoles són “més baixes”, tant a la pública com a la concertada. 


En part, això “provoca que pràcticament tothom hagi pogut portar els fills a les escoles que havien escollit en primera opció, hi ha places a pràcticament totes les escoles”. El punt “positiu” és que el Model Manlleu tenia “una disfunció molt clara perquè un cop començat el curs hi havia escoles molt plenes i els alumnes que arribaven durant l’any, la matrícula viva que encara existeix, acabava derivada sobretot al Puig-Agut”. Ara, el fet de “tenir places, provocarà que el model de distribució equitativa dels Alumnes amb Necessitats Educatives Especials no tingui aquesta esquerda i els podrem repartir de manera més equilibrada”.


El professorat i els recursos econòmics “per part de Generalitat i Ajuntament de Manlleu no disminueixen i es podrà treballar amb menys alumnes i amb més qualitat formativa”. Dins del PEC de Manlleu “va sortir la preocupació que el Puig-Agut era una escola força estigmatitzada” i entenem que aquesta “disfunció disminuirà”.


El mapa a secundària


A secundària, s’està pendent de les instal·lacions definitives de l’institut del Ter. El batlle diu que es continua “negociant amb la Generalitat, que fa un temps que no construeix edificis nous, però a cada reunió amb el Departament posem aquesta opció sobre la taula”, també tenint en compte que hi haurà “un creixement exponencial dels alumnes en els propers anys i és fonamental disposar d’un centre definitiu”. Que passi durant aquest curs “és complicat però no ens cansarem de reivindicar-ho”.


Les línies a secundària es mantenen, però amb certs moviments. L’institut del Ter passa de 2 línies a 1r d’ESO a tenir-ne només una. La línia que resta “està molt plena i pot haver-hi fins i tot un augment de ràtio però és una voluntat del centre, que ha començat un projecte Magnet, molt ambiciós”. L’Antoni Pous, en canvi, passa de 2 a 3 i La Salle es manté amb 3 i Casals-Gràcia amb 1. L’any que ve “és evident que hi haurà una o dues línies” addicionals.

Un grup de nenes vivint l'inici de les classses

Etiquetes:
Ràdio Manlleu