26 d'abril de 2024

L'atur a Manlleu continua per sobre de la mitjana catalana

Les dades mostren una tendència positiva, ja que fa vuit mesos que el nombre d'aturats va baixant a Manlleu

Arola Cumeras 15 de setembre de 2016 a les 17:28
La presentació de l'informe de Creacció

Manlleu encara supera la mitjana catalana d'atur, fixada en el 12,9%, ja que hi ha el 17,93%, el rècord a la comarca. La responsable de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, Sandra Álamo, ha explicat que al 2016 la tendència és positiva però el ritme de creixement s’ha suavitzat, la qual cosa convida a un “optimisme moderat”.


Álamo considera que les dades “són més bones perquè hi ha 8 mesos acumulats de nova contractació”. En conjunt Osona ha reduït en 1.115 persones el nombre d’aturats l’últim any, una xifra que equival a un descens del 10,8% i que es va situar aquest juny en 9.218 persones. Aquest descens deixa la taxa d’atur registral de la comarca al 12,1%, un 1,7% més baixa que ara fa un any i 8 dècimes per sota de la taxa d’atur catalana (12,9%).


Dins les franges d’edat, el grup més perjudicat és el de majors de 45 anys. Una de les dades preocupants de l’informe és que hi ha 5.140 persones a Osona que cobren alguna prestació, però això només suposa el 55,8% de persones aturades de llarga durada. Per tant, molts dels ‘aturats crònics’ han quedat desemparats. Abans, la taxa de cobertura per desocupació arribava fins al 80,5%.


Aquestes xifres formen part del primer Informe de conjuntura socioeconòmica d’Osona que en el marc de Creacció, monitoritza la realitat de la comarca. El document correspon als primers sis mesos d’aquest 2016 i analitza les principals dades i tendències dels teixits empresarial i productiu, del mercat de treball (contractació i atur) i del sector de l’habitatge.


El president de Creacció, Josep Arimany, ha explicat que l’informe “pretén prendre el pols a la conjuntura de la comarca a la meitat de l’exercici econòmic”. Les dades, ha explicat, han d’ajudar les administracions públiques i les empreses a prendre decisions estratègiques. L’informe de conjuntura complementa, de forma sintètica, l’informe de competitivitat que l’Observatori presenta cada mes de gener.

Etiquetes:
Economia i empresa