26 d'abril de 2024

La demarcació de Barcelona és la que opta a més guardons de la 23a edició del premi Porc d'Or 2016

Vic acollirà la gala d'entrega dels guardons el 4 de novembre que reconeixen l'excel·lència en la producció porcina

ACN 17 de setembre de 2016 a les 12:33
Els guanyadors dels premis Porc d'Or de l'edició anterior

El passat dimecres l'organització de la 23a edició dels Porc d'Or ha fet públic el llistat d'explotacions ramaderes que opten a rebre un dels 45 guardons en l'acte d'entrega que se celebrarà el pròxim 4 de novembre a Vic.

Les granges catalanes encapçalen un any més la llista de nominacions en la 23a edició dels premis Porc d'Or, guardons que reconeixen l'excel·lència en la producció porcina. Catalunya acumula 41 nominacions repartides en un total de 28 explotacions, que opten als 45 premis del certamen en les categories de nombre de garrins deslletats per truja de baixa, productivitat numèrica i taxa de parts.

La demarcació de Barcelona engloba la gran majoria d'aquestes nominacions, amb 30 candidatures, seguida de les comarques de Lleida i de Girona, amb 5 nominacions cadascuna, i la demarcació de Tarragona, amb una nominació.

En aquesta edició, 94 granges de vuit comunitats acumulen 120 nominacions distribuïdes segons categories, en funció del nombre de truges reproductores de l'explotació, i atenent als criteris establerts: Nombre de garrins deslletats per truja de baixa, Productivitat numèrica i Taxa de parts.

Els tres primers llocs en el rànquing de nominats els ocupen Catalunya, Aragó i Castella i Lleó. En el cas de Catalunya, 28 granges opten a 41 nominacions, de les quals 30 corresponen a Barcelona (18 granges), 5 a Girona (5 granges), 5 a Lleida (4 granges), i una a Tarragona. Encara que continua ocupant el primer lloc, Catalunya ha disminuït les nominacions i granges pel que fa a l'edició passada. Segueixen a Catalunya, Aragó, amb un total de 35 nominacions per a 31 explotacions porcines, i Castella i Lleó, amb quinze granges que opten cadascuna a un guardó.

La gala dels Porc d'Or, en la qual es lliuren les 45 estatuetes d'or, plata i bronze segons les categories i criteris establerts, reuneix cada any a més de mig miler de professionals, entre ramaders, empreses i professionals d'arreu de l'Estat vinculats al sector. Els premis tenen la seva base en el BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol) i a data d'avui s'analitzen trimestralment les dades de 850.000 reproductores, repartides en 700 explotacions de tot el territori estatal.

Els guardons estan organitzats per l'IRTA i compten amb l'empresa de salut animal Zoetis com a coorganitzadora de l'esdeveniment al costat de l'Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc); a més del suport de l'Ajuntament de Vic i la Cambra de Comerç de la delegació d'Osona i la seva Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic.

Etiquetes:
Economia i empresa