24 d'abril de 2024

Manlleu segueix amb bons índexs de reciclatge i vol millorar la recollida d'orgànica

Manlleu celebra el 10è aniversari de l'Orgànica amb un tren exprés que recorrerà els carrers de la ciutat

elter.net 21 de setembre de 2016 a les 10:39
Tren de l'Orgànica de Manlleu. Foto: Ajuntament de Manlleu

Amb motiu del desè aniversari de l'Orgànica, Manlleu ha preparat un tren exprés que voltarà pels carrers de la ciutat els dies 24 i 25 de setembre. Aquesta acció es fa en el marc de la campanya “Manlleu recicla, per molts anys!”, que té com a principal objectiu augmentar la quantitat i la qualitat de la matèria orgànica recollida selectivament.


Manlleu continua presentant els majors índexs de reciclatge entre els municipis catalans de més de 20.000 habitants amb un 65 % de reciclatge. La regidora de Medi Ambient, Maica Bassas, comenta que s’ha rebut un ajut del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que s'utilitzarà per seguir promovent l'hàbit del reciclatge.  


La campanya compta també amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. En concret, es pretén recollir 300 g/habitant i dia (un 5% més que ara) i millorar-ne la puresa (reduir per sota del 9% els materials no orgànics que no s’haurien de posar dins dels contenidors marrons). A part de l’enviament d’un díptic i d’un paquet de bosses compostables a totes les llars, es regalaran 10 kg de compost a tothom que porti restes verdes a la deixalleria. Coincidint amb la Festa del Porc i de la Cervesa circularà el Tren de l’Orgànica pels carrers de Manlleu.


Tal com ens explica Maica Bassas, el viatge en tren és gratuït i inclou sortejos i obsequis. La parada és al carrer de la Font (dalt les escales de la Plaça Fra Bernardí) i les sortides seran a les 11, 12 i 1 i a les 4, 5 i 6 tant dissabte com diumenge. Un personatge especial voltarà per la plaça matí i tarda i repartirà tiquets per pujar-hi. Entre altres mesures, es contactarà amb tots els establiments que generen matèria orgànica (restauració i alimentació) per donar-los nous contenidors. A diferència dels actuals, tenen un mecanisme de tancament.

Etiquetes:
Societat