25 d'abril de 2024

Apropament entre Convergència i ERC davant la proximitat dels plens d'ordenances i pressupostos

Convergència ha fet una proposta i l'equip de govern l'està estudiant

Arola Cumeras 23 de setembre de 2016 a les 17:47
Un ple de l'Ajuntament de Manlleu, aquest 2016

S’aproxima una etapa crucial en el calendari de l’Ajuntament de Manlleu, i és que a l’ordre del dia dels plens d’octubre i novembre hi figuren punts cabdals com són l’aprovació de les ordenances fiscals i el pressupost. Com que ERC i Més Manlleu continuen governant en minoria, durant l’estiu s’han intensificat els contacte amb altres grups, i s’hauria produït una apropament especial amb Convergència.


El cap de llista convergent, Benjamí Nieto diu que “hem treballat de valent per poder arribar a un pacte”. Afirma que “hi ha una necessitat de l’equip de govern de consensuar ordenances i pressupostos; fa quatre mesos que estem dialogant però la voluntat definitiva només recau sobre ells”. Des de Convergència “els hem presentat una proposta i l’estan estudiant, la data límit és a final de mes”.


Nieto especula sobre “quatre persones més que s’incorporessin a l’equip de govern, per part de Convergència”. Afirma que “ja ens van fer la proposta de regidories que nosaltres podríem desenvolupar, però aquest no és el problema, en aquest sentit no hi ha entrebancs”. Aposta per ser “prudents i curosos” i afirma que “no comparteixo que l’equip de govern s’hagi pronunciat a la premsa dient que hi ha desacords en temes com Immersia, com el Sideny Cinema o bé la regidora no adscrita Maite Gallifa, i això no és veritat”.


Segons el líder d’ERC a Manlleu, Àlex Garrido comenta que “a dia d’avui no hi ha cap pacte signat ni cap acord però és cert que hem estat durant uns mesos aproximant posicions, buscant la suma positiva i veure si hi havia encaixos per formar govern; hi ha alguns punts que ens semblen complicats i volem deixar molt clar que la nostra voluntat, des del moment zero, era sumar amb qui fos”.


Diverses fonts apunten que hi ha divergències importants serien en l’aspecte fiscal, entorn dels tributs de l’IBI i de la fiscalitat de les empreses. Garrido explica que “ens hem trobat i reunit amb tots els partits per l’opció de Convergència semblava una opció viable però hi ha punts que hem d’acabar de discutir però no són fàcils”.


Les discrepàncies “són d’índole molt diversa i no és moment de fer-ho públic” sinó “treballar-ho internament”. El batlle ha dit que “de fet les ordenances de fa un any les vam aconseguir aprovar amb un suport molt majoritari”. El ple d’ordenances, una cita clau, serà a l’octubre, i el de pressupostos es preveu pel novembre.

Etiquetes:
Política Municipal