25 d'abril de 2024

Porc i Cervesa escull la millor llonganissa i cervesa artesana en una fira multitudinària

L'organització calcula que es van superar els visitants de l'any passat, i xifra l'afluència en unes 20.000 persones

Arola Cumeras 26 de setembre de 2016 a les 09:09
Una imatge de la plaça dissabte a la nit

Porc i Cervesa, fira gastronòmica, ha tornat a ser multitudinària, especialment dissabte, i el temps va respectar pràcticament tota la cita gormanda, impulsada per l’Ajuntament de Manlleu amb el suport de la revista Cuina. S’ha complert les previsions de l’organització i es calcula que unes 20.000 persones es van congregar a la fira, que estrenava el concurs de llonganisses.


Artesans de l’Abel, d’Olot, es va emportar el primer premi, el cansalader local Toni Molist va recollir el segon premi i finalment Ramon Bosch, distribuïdor d’embotits Espuñes d’Organyar, el tercer. Els participants van ser una desena, i el director de Cuina, Josep  Sucarrats, formava part del jurat, igualment com el gastrònom Pep Nogué i la comissària de Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia, Carme Gasull. Manlleu fa uns dies que s’ha adherit a aquesta iniciativa europea.  


L’altre certamen que va guanyant prestigi és el concurs de cervesa artesana, que ja arribava a la segona edició. Els guanyadors amb Aniversari IPA, van ser els osonencs Companyia Cervesera del Montseny. El segon premi va ser per a la cooperativa Calavera, amb la Medical Stout i finalment Minera, es va endur el tercer lloc, amb la seva cervesa Eròtica.


A la plaça Fra Bernadí es va poder gaudir també de moltes degustacions, es va estrenar amb èxit un brunch musical i els més menuts van tenir diversos espais on poder-se divertir fent manualitats, recorrent laberints o bé deixant que els pintessin la cara. Ràdio Manlleu va fer una programació especial des de la plaça amb la participació dels col·laboradors de l'emissora, per on van passar més d'una vintena de convidats.

Els premiats del concurs de llonganisses

La rostida dels porcs va ser molt seguida

Etiquetes:
Economia i empresa