24 d'abril de 2024

La 26a edició del Bicicims es presenta molt dura

La prova es disputarà aquest diumenge 2 d'octubre

El Ter 29 de setembre de 2016 a les 16:22
bicicims.com

El GEM (Grup Excursionista Manlleu), torna una vegada més, a organitzar el Bicicims. La mítica prova de BTT arriba a la seva 26a edició, aquest diumenge 2 d’octubre, amb novetats en el recorregut però amb la mateixa duresa de cada edició. La prova ja ha tancat inscripcions desprès d’omplir les 100 places disponibles facilitades per l’organització.

A les 8 del matí del diumenge, la cursa donarà el tret de sortida des de les piscines de Manlleu i resseguirà alguns dels cims més emblemàtics de la comarca. Una pedalada no competitiva de les més dures de la comarca que enguany constarà de tres recorreguts i no de dos com la passada edició.

Enguany es podrà escollir entre tres recorreguts amb diferents graus de dificultat. El primer recorregut és de 73 Km de distància amb un desnivell de 2.450 metres positius. El segon recorregut és de 91 km amb un desnivell de 3.000 metres positius i finalment l’etapa reina, amb 108km i 3.700 metres de desnivell. L’organització ha reconegut que és un dels anys on els recorreguts presenten una dificultat de les més elevades dels últims anys. De fet ja avisen que el 95% del recorregut és pedalable.

Amb les inscripcions tancades, l’organització ha afirmat que s’ha assolit l’objectiu de participació, ja que la prova està limitada a 100 participants. Les tres rutes es desenvoluparan exclusivament amb GPS. D’aquesta forma els participants poden gaudir al 100% de la natura. També ha servit per modernitzar la prova, tot i que ja fa unes edicions que s’ha implantat el GPS. De fet, fins no fa pas molt aquesta pedalada era famosa per funcionar amb roadbook. D’aquesta forma els participants a més de ser ràpids havien de saber-se orientar per les diferents pistes, camins i trialeres del recorregut.


La prova, no competitiva, uneix bicicleta i muntanyisme limitada a 100 participants, principalment per tal de evitar massificacions i per tal de conservar el medi ambient per on transcorre la prova. La Bicicims donarà el tret de sortida, diumenge, a les 8 del matí des de la plaça Sanglas i Alzina, davant de les piscines.

Tota la informació a: www.bicicims.com

 

www.bicicims.com

Etiquetes:
Esports