24 d'abril de 2024

Marta Moreta considera que el govern inverteix poc a la comarca d'Osona

A Manlleu, el PSC posa com a condició "que no s'apugi la taxa d'escombraries" per votar a favor de les ordenances

Arola Cumeras 13 d'octubre de 2016 a les 17:34
Una imatge de la roda de premsa

La diputada socialista Marta Moreta ha fet balanç del debat de Política General que es va fer aquesta setmana al Parlament de Catalunya. Moreta, que és regidora a l’oposició al consistori manlleuenc, afirma que es constata que la política del govern de la Generalitat “consolida les retallades” també en el cas d’Osona.


Moreta ha fet un repàs dels temes que considera més candents i que afecten la comarca, com els purins, els falsos autònoms i cooperatives, qüestions vinculades als eixos viaris, a la carretera C-17 o a la línia R3 de Renfe. La diputada ha destacat que les inversions d’Osona han baixat de 45 milions d’euros al 2010 a 9 milions el 2015. Assegura que “estem per sota de la mitjana de Catalunya i Osona en surt amb un dèficit total”.


Pel que fa als purins, Moreta diu que seria essencial utilitzar “les plantes de biogàs, que estan funcionant" i ha denunciat que "la consellera ha estat incapaç de rebre’m a mi mateixa com a diputada i als alcaldes i consellers comarcals”. Afirma que “no ens han ni contestat, amb una falta gravíssima de professionalitat política”. També han denunciat manca d’inversions i manteniment a la C-17 i “malauradament hi ha hagut accidents molt greus i la mort d’una noia jove”. Explica que la carretera “a banda dels despreniments de pedres, està molt malmesa i no compleix cap normativa, està en molt males condicions”.


Els socialistes estan amoïnats per les llistes d’espera a l’Hospital Universitari de Vic i diuen que “no es diferencia de forma clara l’ús públic i privat de l’hospital”. Afirma que “ho denunciarem al departament de Toni Comín de manera immediata”. La roda de premsa on ha explicat totes aquestes qüestions ha tingut lloc al local del PSC d’Osona, situat a Vic.


En temes més locals, Moreta ha opinat que la visita d’aquest dijous del vicepresident Oriol Junqueras a l’Ajuntament de Manlleu “és una visita molt privada, bàsicament d’ERC”. Ha considerat que “no és una visita oficial, per tant no hi serem; no hi ha un programa específic per la ciutat”. Ha confirmat que hi ha negociacions amb l’equip de govern “per si es pot arribar a un acord amb les ordenances, en alguns punts coincidim i en altres no; s’ha d’acabar de valorar”. Afirma que per al PSC hi ha  “temes irrenunciables, com ara que es tornin a apujar les escombraries, això està claríssim i és un punt clau; s’haurien de congelar com a mínim”. 

Etiquetes:
Política Municipal