25 d'abril de 2024

Osona posa en marxa una aplicació mòbil per millorar l'atenció domiciliària

La nova eina permet als professionals sanitaris de la FADO intercanviar-se informació en temps real

ACN 13 d'octubre de 2016 a les 18:01
Una infermera de la FADO pren la pressió a una pacient

La Fundació Assistencial d'Osona (FADO), que atén entre 600 i 700 pacients de tota la comarca, acaba de posar en marxa una nova aplicació per a mòbils que permet millorar l'assistència i el seguiment dels usuaris que requereixen atenció domiciliària.


Amb el nom 'Assiscat', la nova eina, que s'ha desenvolupat juntament amb Vodafone, permet als professionals sanitaris intercanviar informació a temps real, gestionar incidències, consultar el pla d'atenció de cada pacient o registrar observacions sobre el seu estat. La directora assistencial de la FADO, Eva Torrejón, ha explicat que, fins ara, la comunicació entre els professionals "es feia via telefònica o en suport paper, de manera que la manipulació de la informació no era del tot correcte segons la normativa de protecció de dades".


Tots els professionals de la FADO –una norantena de persones entre infermeres i treballadors familiars- porten des de fa uns dies un telèfon intel·ligent a la seva butxaca. Es tracta de la seva nova eina de treball, que substitueix els tradicionals suports en paper. Els treballadors recorren diàriament els diferents municipis de la comarca per atendre a les llars els pacients amb situació de dependència. Segons explica Torrejón, amb la nova eina de treball, els professionals de la FADO no només s'estalvien els viatges a les oficines de Vic, sinó que poden conèixer a temps real la situació dels seus pacients, així com comunicar possibles incidències, 'xatejar' amb els companys de feina sobre qüestions relacionades amb els pacients o geolocalitzar els terminals en cas que sigui necessari.


La Fundació Assistencial d'Osona va decidir elaborar ella mateixa l'aplicació, ja que "al mercat no vam trobar cap eina similar", ha detallat Torrejón. Segons la directora de la FADO, "ha estat un projecte llarg i costós", que ha trigat uns dos anys a veure la llum. Davant d'aquesta necessitat que tenien, l'organització va buscar un 'partner' tecnològic, que en aquest cas va ser Vodafone.

Etiquetes:
Fires i festes