23 d'abril de 2024

Una tertúlia sobre música i lletra entre Agustí Palomares i Jordi Puntí tanca els actes d'inauguració de la Biblioteca

A l'acte hi han assistit unes seixanta persones i ha estat un èxit

Gisela Francàs 16 d'octubre de 2016 a les 08:26
Un moment de la tertúlia entre els dos manlleuencs

Els actes d’inauguració de la biblioteca municipal de Manlleu BBVA han arribat a la seva fi. L’última activitat ha tingut lloc aquest dissabte i ha tingut molt bona acollida igual que les altres dues, la presentació del llibre de Carme Riera, divendres, i l’hora del conte, dissabte.


Una seixantena de persones han assistit a la tertúlia entre l’escriptor manlleuenc, Jordi Puntí, i el responsable de l’antiga botiga de discos El Mallot de la Margot de Manlleu, Agustí Palomares, sobre lletra i música a la Biblioteca. Els dos manlleuencs mantenen una estreta relació ja que, Puntí anava a la botiga de Palomares després de l’escola, “des del primer dia que es va obrir”. Puntí assenyala que “era un lloc a on anaves a aprendre a créixer i a fer-te gran, no només a buscar discos” i també “a refinar el gust a la música”. Amb aquestes trobades contínues va “sorgir una amistat molt positiva” entre tots dos, explica Palomares.


Puntí i Palomares han conversat de forma distesa de diversos músics i llibres que han escollit per l’ocasió i que els han triat per algun motiu especial. Per exemple, Palomares ha escollit la primera part de les cròniques d’en Bob Dylan “que és difícil però que és interessant”.


Per la seva banda, Jordi Puntí ha triat, entre altres, La metamorfosi de Franz Kafka perquè “és el primer llibre que vaig agafar a la biblioteca de manlleu” i també Benzina de Quim Monzó “perquè el relaciono amb El Mallot de la Margot”.


Pel que fa a la música, Jordi Puntí ha pensat en una cançó dels anglesos The Jam “perquè el seu cantant ha evolucionat com jo en la seva carrera”, Van Morrison “perquè és un músic que em va descobrir l’Agustí” i el grup anglès The Smiths “perquè és el primer disc que vaig comprar”. Palomares ha destacat el grup australià Angus i Julia Stone i el cantautor americà Daniel Johnston.


Segons la directora de la Biblioteca, Núria Silvestre, amb aquesta tertúlia “vam voler reproduir les converses que tenien a la botiga els dos manlleuencs” i ha reclacat que “ha estat un èxit”. L’acte també ha servit “per donar protagonisme a la música perquè estrenem una secció de música i cinema a la biblioteca”, ha explicat.


Amb aquesta tertúlia sobre música i literatura es posen punt i final als actes d’inauguració de la nova Biblioteca municipal de Manlleu BBVA. Uns actes que Silvestre valora molt positivament: “De moment la gent ens comunica que estan molt contents i això demostra que la feina ha valgut la pena”. Segons Silvestre a partir d’aquí “cada dia anirem descobrint els petits secrets de l’equipament”.

La sala de la nova Biblioteca ha quedat plena de gom a gom

Etiquetes:
Cultura