24 d'abril de 2024

L'Energiòmetre, una aplicació mòbil per fomentar l'eficiència, a disposició de la ciutadania de Manlleu

L'empresa lavola l'ha creada i l'ofereix gratuïtament en període de proves, a partir de l'1 de novembre

Arola Cumeras 17 d'octubre de 2016 a les 17:43
L'alcalde, Àlex Garrido, i el director general de lavola Pere Pous, just després d'haver rubricat el conveni

L’empresa manlleuenca lavola ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Manlleu perquè la ciutadania provi gratuïtament una aplicació web que han creat per poder avaluar el consum domèstic de llum, gas, i altres energies i proporcionar un diagnòstic. La nova eina s’anomena L’Energiòmetre i la idea és que pugui aportar també propostes de millora, així com alguns consells.


Aquesta aplicació està desenvolupada per ordinadors i tauletes, de moment encara no tenen aplicació per a mòbil. Des de lavola s’ofereix gratuïtament, a partir de l’1 de novembre a la població de Manlleu perquè la provi. Pere Pous, director general de l’empresa diu que “la col·laboració és rellevant perquè és un projecte d’innovació tecnològica que va començar fa un parell d’anys i conjuntament amb la UPC”. Per a l’empresa “és molt interessant que es pugui provar, ja que ara està en fase beta”.


És un projecte d’innovació “amb una inversió molt important al darrere i que ha estat complex”. La finalitat és “determinar quins són els consums de casa teva i què pots fer per reduir-los”. Amb l’eina “identifiques amb què gastes l’energia” i té un element que té punts de contacte amb un joc, "amb el que en diuen gamificació, és a dir, dos personatges que t’il·lustren; el Doctor Andrew, que és la cara bona, i el Doctor Dark, la dolenta”.


Per poder-hi participar "només has d’introduir algunes dades” i llavors “se’t van donant pistes sobre quines són les oportunitats de millora”. El programa “aporta  una expectativa d’estalvi i un càlcul de retorn de la inversió”. L’alcalde, Àlex Garrido, ha afirmat que després del treball d’estalvi que s’ha fet “amb el Desendolla’t, ara podrem entrar a les llars” i se n'ha mostrat molt content.


Des de Can Puget l'Ajuntament de Manlleu farà també un assessorament presencial, per a aquelles persones que necessitin ajuda en la nova aplicació. Fa 35 anys que lavola va començar la seva activitat “i pràcticament des dels inicis amb l’Ajuntament de Manlleu hi ha una relació propera”. Lavola també ha estat involucrada en una anàlisi de zones industrials de Manlleu, davant del POUM i des del punt de vista de l’eficiència energètica.

La presentació s'ha fet a la seu de lavola

L'aplicació l'Energiòmetre té un aspecte que recorda un joc educatiu

Etiquetes:
Societat