24 d'abril de 2024

Una seixantena de persones participen a la ruta de Porc Aventura

El GDT, una de les entitats organitzadores, es mostra satisfeta per la tasca de conscienciació

elter.net 18 d'octubre de 2016 a les 10:16
Una imatge dels participants en una de les parades, a Gurb. Foto: GDT

Prop de seixanta persones han fet el viatge de Porc Aventura encapçalats per la pancarta “Sobren porcs i falten pageses”. Aquest recorregut, organitzat pel Grup de Defensa del Ter, té la voluntat de denunciar el que anomenent "les desgràcies del model porcí industrial" a Osona.


El dissabte el grup de persones participants van poder descobrir alguns dels punts que, segons els organitzadors, posen en risc el medi ambient i la qualitat de vida de la població de la comarca. L’excursió que començava al pàrquing del Sucre de Vic, comptava amb un grup de persones molt variat. A l’autocar hi havia activistes i curiosos interessats en el tema, d’Osona i de fora de la comarca. El recorregut es dividia en set parades diferents on diversos ponents van explicar amb detall la problemàtica del model intensiu porcí a la zona i les seves afectacions al territori, a la salut i a la societat. Ginesta Mary, membre del Grup de Defensa del Ter, ha comentat a Ràdio Manlleu el recorregut que van seguir.


Tal i com ens explica Ginesta Mary, Porc Aventura va tenir "un èxit sorprenent" que atribueix a la difusió que es va fer d’aquesta acció. A part de transmetre la informació a tots els participants, Mary també ens explica que l’entitat també tenia ganes d’organitzar una acció similar.


La iniciativa ha estat organitzada conjuntament el Grup de Defensa del Ter, Lluçanès Viu, VSF Justícia Alimentària Global, Càrnies en Lluita, entre altres entitats col·laboradores.

Etiquetes:
Societat