26 d'abril de 2024

Una delegació de comerciants manlleuencs visita Viena

Els participants visitaran diferents comerços de la capital austríaca per conèixer noves tècniques i poder-les aplicar

Arola Cumeras 21 d'octubre de 2016 a les 11:31
Una foto de grup de les persones participants al retail tour 2015 a Roma

El proper cap de setmana una delegació de comerciants de Manlleu i també representants de l’Ajuntament marxaran a Viena per tal de fer-hi una edició del ‘retail tour’. Es tracta de visitar ciutats, en aquest cas la capital austríaca, i a partir de l’observació s’esbrinen noves tècniques que aporten valor al comerç de proximitat i es millora el punt de venda.


L’inici va ser el 2010 i s’ha anat a diversos indrets, com París, Londres o Roma. La tècnica d’Empresa, Pilar Raurell, ha explicat que hi aniran de manera conjunta amb el consultor Jordi Bacaria, 17 comerciants de 14 establiments i el regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès. El delegat del govern a Àustria, Àdam Casals, els rebrà a la seu de la Delegació del govern i fins i tot es preveu "que ens convidin a sopar". S'aprofitarà aquesta ocasió per parlar amb els amfitrions i conèixer "les accions que realitza l'Ajuntament de Viena per impulsar el comerç local". Durant aquests anys, arran d'aquestes visites a capitals europees, s'han creat iniciatives com el pop-up Express que estan tenint continuïtat.


Els participants aniran al mercat Naschmarkt, per veure un espai social de comerç i tenen previst visitar el setè districte, on una ‘personal shopper’, una assistent de compra, que els portarà a visitar “petits comerços que fan un producte únic perquè el client es pugui sentir autèntic”. Aquestes idees es miraran d’extrapolar al comerç “perquè la gent es quedi aquí a comprar”. Des de l’OPE de Manlleu afirmen que “els comerciants diuen que ja s’està notant una millora, però encara no tota la que voldrien”.

Etiquetes:
Economia i empresa