24 d'abril de 2024

L'Ateneu de Manlleu celebra el primer any al nou local amb una festa singular aquest dissabte

Diversos "Manlleuencs il·lustres" com l'Agustí de la Mallot faran de discjòqueis

Gisela Francàs 22 d'octubre de 2016 a les 10:23
L'activitat s'allargarà fins a mitja nit i és oberta a tothom

L'Ateneu de Manlleu celebra aquest dissabte el primer aniversari del seu nou espai i ho fa amb una festa singular i popular. A partir de les 7 de la tarda l’Ateneu ha convidat a uns discjòqueis molt especials que faran sessions de mitja hora.


Es tracta de “personatges il·lustres manlleuencs” que no necessariament tenen relació amb la cultura o la música, com ara en Jordi del Foment, en Ramon de Xauxa, en Guillem Costa que començarà la jornada amb música Jazz i l’Agustí del Mallot serà qui posarà el punt i final a la festa a 2/4 de 12 de la nit. També hi participaran els col·laboradors de Ràdio Manlleu, Guillem Moral i els membres del programa Els Manatís a Terra. 


Durant les 5 hores que durarà la celebració tothom qui vulgui podrà passar pel nou local de l’Ateneu des de fa un any al Carrer Enric Dalaris a brindar per la celebració i a fer un mos amb pinxos que s’han preparat per l’ocasió i tastar el pastís d’aniversari.


Des de l’Ateneu, el president de l’entitat, Gerard Gómez, fa un balanç “molt positiu perquè hem demostrat com el projecte tenia força” i perquè s'ha aconseguit l’objectiu de ser un element dinamitzador de la cultura de Manlleu i Osona. La temporada passada ha estat molt activa “perquè hem fet unes 80 activitats i la meitat han estat organitzades amb la col·laboració d’altres associacions”.


A les 5 de la tarda, abans que comenci la festa, es farà l’assemblea anual per valorar l’any i per aprovar la gestió del projecte amb els socis de l’Ateneu. Un dels objectius i reptes de l’any següent és “aconseguir arribar als 200 socis perquè l’entitat sigui viable i més estable”. Actualment són 152 socis. Fer-se soci de l’Ateneu implica “una col·laboració econòmica i descomptes en les activitats que organitzem”. Per fer-se’n, es pot o bé passar pel local o a través de ateneu.cat.


A part de la celebració del primer any del nou local diumenge 23 s’ha organitzat una ballada de Lindy Hop, el ball encarregat de posar coreografia a la música swing, amb música en directe. "S'ha creat un grup especialment per l'activitat, l'Ateneu Swing Trio", que serà l’encarregat d'amenitzar aquesta ballada que organitzen conjuntament l'Ateneu i l'associació Vic kick.

Etiquetes:
Cultura