23 d'abril de 2024

La Diada dels Nyerros de la Plana es pot tornar a celebrar

L'any passat la colla castellera va anul·lar la diada per falta d'efectius

Albert Vilella/Arola Cumeras 25 d'octubre de 2016 a les 10:08
Diada dels Nyerros de la Plana. Foto: Constanci Navarro. GFM

La plaça Fra Bernadí va acollir diumenge la Diada dels Nyerros de la Plana que enguany celebren els 18 anys de la seva formació. A part dels manlleuencs els van acompanyar la Colla Castellera de la Gavarresa, els Picapolls, els Salats de Súria i els Castellers de Castellar.


Aquest any la colla amfitriona afronta l’actuació amb especial ímpetu després que l’any anterior s’hagués de suspendre per falta d’efectius. Tal i com ens explica Jaume Masarnau, cap de la colla castellera, el màxim objectiu dels Nyerros era fer un 3 de 7, però al final, per problemes de “lesions d’última hora“ i baixes, es va acabar fent una torre. Els Nyerros van portar fins a la plaça de Manlleu una torre de 7, el 5 de 6, el primer de la temporada, i l'intent desmuntat de 3 de 7, que havia de ser el plat fort. Pel que fa a les altres colles, cal destacar l’actuació dels Picapolls que van descarregar la seva primera torre de sis.     


Masarnau diu que es van reunir a plaça unes “300 persones” i també “vam tenir bastant públic”. Ha explicat que qui vulgui conèixer de prop el fet casteller i participar-hi activament, els pot trobar cada dimarts i cada divendres de 9 a 11 de la nit al carrer Canigó n. 35 del Polígon Industrial la Coromina de Manlleu.


Els Nyerros de la Plana actualment són un centenar de membres. El sostre casteller el van assolir fa dos anys, el 2014, a la Festa Major de Roda de Ter amb el 4 de 7 amb el pilar.

Etiquetes:
Cultura