25 d'abril de 2024

El 14è Festival de Curtmetratges de Manlleu rep més de 1.850 curts d'arreu del món

David Conill obrirà el festival per segon any consecutiu amb un nou curt 'TupperSex'

El Ter 25 d'octubre de 2016 a les 18:19
Sergi Prat, director del festival amb Àlex Garrido, alcalde de Manlleu

El Festival de Curtmetratges de Manlleu arrenca edició l’1 de novembre i s’allargarà fins al dia 6. Enguany s’han rebut uns 1.850 curtmetratges d’arreu del món i s’ha fet una selecció “d’una cinquantena”. Es mantenen les categories d’Osona, amb un premi que és la realització d’un curt amb suport de la UVic, Animació, dotat amb 300 euros i Ficció, amb dos premis, el Gran Premi del públic de 2.000 euros i el Premi del públic, amb 600.


Ja fa 14 anys que es va encetar un projecte que segons l’alcalde, Àlex Garrido, continua “amb moltíssima força” i “segueix sent un dels esdeveniment culturals cabdals” i això es veu també “amb els recursos que l’Ajuntament hi destina, és de les activitats amb més pressupost dins l’àrea de Cultura”. Això “il·lustra la voluntat d’apostar per la cultura i a nivell nacional molts certàmens i premis han desaparegut arran de la crisi i nosaltres no ens ho hem plantejat en cap moment”. El festival “ens projecta internacionalment”. Garrido considera que és “l’any de consolidació de l’espai Rusiñol”. El director Sergi Prat coordina un equip de col·laboradors que permeten tirar endavant el festival.


Sergi Prat ha remarcat que continuen les matinals i els tallers d’animació per a les escoles i que el jurat estarà format per Helena Alabart, Jordi Balfagón i Maria Forga. El director ha dit que es volen consolidar els “canvis de dates de fa tres anys, que va costar i pensen que variar la localització ha estat un encert”.


Prat considera que “intentar créixer és complicat, perquè la nostra infraestructura és petita, però volem fer-ho en la qualitat”. Creu que “ho estem aconseguint perquè hi ha pel·lícules que són realment molt bones i el jurat ens comenta que és difícil arribar a un acord”. Hi ha “directors que passen per aquí i els veiem a Cannes, als Goya o als Oscar”. L’espot d’aquest any del Festival segueix el ‘leitmotiv’ que “veuràs coses que no has vist mai, com ara que entri un nen a la piscina i en surti un de diferent i a més marxa enrere”. Es vol fer un microcurt que “sigui divertit”. El guanyador de la secció d’Osona de l’any passat, David Conill, inaugurarà per segon any consecutiu el festival amb l’obre TupperSex.

Etiquetes:
Cultura