26 d'abril de 2024

La Xarxa d'Economia Social i Solidària de Manlleu es dóna a conèixer a Barcelona i Arbúcies

La XESS ha participat a la Fira d'Economia Solidària de Catalunya

Arola Cumeras/Albert Vilella 27 d'octubre de 2016 a les 10:09
Estand de la XESS a la Fira d'Economia Solidària de Catalunya

La Xarxa d’Economia Social i Solidària de Manlleu (XESS) va ser present a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, a Barcelona, que va arribar a la cinquena edició entre el 21 i el 23 d’octubre. Els representants manlleuencs van tenir un estand al recinte de Fabra i Coats, per promocionar diferents iniciatives.


Es va comptar amb xerrades i activitats per la canalla o una desfilada de moda de comerç just. Una de les xerrades va anar a càrrec dels manlleuencs, per explicar la seva xarxa. Portava per títol “Per què iniciatives tan diferents estem juntes?”. Betlem Parés, coordinadora de l’Oficina de Promoció Econòmica, ha parlat de la importància de participar en aquests esdeveniments per donar-se a conèixer i "crear enllaços" amb altres empreses i iniciatives.


A Barcelona, es va fer un intercanvi d’experiències amb Arbúcies i amb Hernani, del País Basc. Parés afirma que “està agradant el fet que ens hàgim ajuntat” i que “ens trobem com a mínim un cop al mes per treballar la coconstrucció”. En aquest terreny hi ha “una embranzida molt important a tot Catalunya”. L’economia social i solidària actualment és una “línia estratègica més de la ciutat de Manlleu”. Actualment s’estan buscant “fonts de finançament per tirar endavant projectes”.


El 12 d’octubre la XESS ja va anar a la primera Fira Cooperativista i d’Economia Social d’Arbúcies. De moment  hi ha una quinzena d’iniciatives com ara Hort Viu, El Serradet de Barneres, Sambucus, serveis com l’escola bressol Picarols gestionada per la Cooperativa Suara, els horts socials, Trueta, Osonament, TAC Osona o Mares Món. Hi està inclòs també el programa d’intercanvi Temps x Temps, de l’Ajuntament de Manlleu. Per altra banda, també hi ha reptes de futur per mirar d’incorporar nous integrants, com per exemple, l'emblemàtica Cooperativa Mútua de Pà i Queviures de Manlleu que "no tenen activitat empresarial actualment" però sí que "continuen mantenint aquell esperit de cooperativa de consum".   


La XESS va néixer fa un any “fruit d’haver detectat iniciatives, la majoria empreses, que ja existien i que estaven unides” per una mateixa filosofia “però amb productes i àmbits molt diferents”. L’OPE ha ajuntat tota aquesta “economia plural i transformadora”. Amb el temps “ens anirem obrint més a l’àrea d’influència”.

Etiquetes:
Societat