25 d'abril de 2024

El PSC ocupa cinc regidories i en comparteix dues més, en el repartiment del nou cartipàs amb ERC

Marta Moreta, primera tinent d'alcalde, porta la nova regidoria de Manteniment, amb un pressupost a part d'Urbanisme

Arola Cumeras 2 de novembre de 2016 a les 13:47
Els tres regidors socialistes, la regidora no adscrita, l'alcalde i alguns edils d'ERC, després de signar el pacte

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Manlleu, amb ERC, PSC, MÉS i la regidora no adscrita es posa en marxa a partir d’aquest dijous. La nova majoria configurada per 12 regidors i regidores ha escenificat el principal pacte en nombre d’edils (7 d’ERC i 3 del PSC) amb la signatura de l’acord, aquest dimecres a la sala de plens.


El cartipàs que es va repartir el juny del 2015 s’altera, però no de manera dràstica, ja que tots els regidors conserven les dedicacions que ja se’ls havien assignat. Això sí, algunes responsabilitats es reparteixen i es creen noves regidories. Els dos regidors d’ERC que perden protagonisme són Enric Vilaregut i Carme Trillas, que comparteixen o cedeixen atribucions. Des de MÉS Manlleu, Dolors Collell conserva la regidoria de Promoció Social i Personal. Dins del nou cartipàs, òbviament guanyen pes els edils que s'incorporen a l'equip de govern, tant del PSC com també la regidora no adscrita, Maite Gallifa, però dins d’ERC també es consolida Eudald Sellarès.


Tal com ja s’havia avançat, el consistori passa a gestionar-se a partir de tres grans blocs, dos de controlats per ERC i un tercer coordinat pel PSC. La primera àrea és la de Territori i Sostenibilitat, que encapçala el PSC i que està comandada per la cap de llista, Marta Moreta. Com a punt destacat, Àlex López passa a ocupar la regidoria d’Habitatge i Enric Vilaregut  i Maica Bassas mantenen Urbanisme i Medi Ambient, respectivament. Es crea la regidoria de Manteniment, Servei d’Obres i Manteniment de l’Espai Públic, que passa a gestionar el PSC, amb Marta Moreta al capdavant, i a tenir un pressupost específic i diferenciat respecte l’àrea d’Urbanisme. Moreta també passa a ser la primera tinent d’alcalde, en comptes d’Enric Vilaregut.


La segona gran Àrea té Eudald Sellarès com a referència i contempla canvis com que Maite Gallifa és regidora adjunta de Cultura i Mitjans de Comunicació, que depenen de l’alcalde, Àlex Garrido. La regidora no adscrita també passa a encarregar-se de Participació Ciutadana, fins ara en mans de Carme Trillas, d’ERC. En Gent Gran, Trillas compartirà responsabilitats amb Àlex López, del PSC. Com a novetat, es crea una regidoria de Fires i Mercats, amb el mateix Àlex López com a titular. Eudald Sellarès passa a tenir la regidoria d’Indústria, que fins ara portava Enric Vilaregut.


La tercera àrea és la de Serveis generals, atenció ciutadana i seguretat i la persona de referència és Marta Alsina. Com a novetats, Antoni Poyato, del PSC, portarà la regidoria de Secretaria i Serveis Jurídics i també la de Contractació i compres. En Hisenda, Marta Alsina comptarà també amb la col·laboració de Poyato.


Àlex Garrido i Carme Trillas mantenen la dedicació total i Enric Vilaregut la del 80% de jornada. La resta de regidors tindran un 33% de dedicació, inclosos Antoni Poyato i Maite Gallifa. La d’Àlex López serà una mica més alta, del 37’5%. 

Etiquetes:
Política Municipal