25 d'abril de 2024

S'inaugura la planta de transferència de residus d'Osona que reduirà els viatges a l'abocador d'Orís

La nova planta està situada al darrera de la planta de triatge i compacta els residus que han d'anar a l'abocador

El Ter 4 de desembre de 2008 a les 15:48
Una imatge de la nova planta de transferència de residus
El Consell Comarcal d’Osona ha inaugurat aquest dijous la planta de transferència de residus. Està situada al Parc d’Activitats Econòmiques, just al darrera de la planta de triatge. Es tracta d’una planta que té l’objectiu d’optimitzar recursos i temps en la gestió de residus. Segons el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa, permet reduir la contaminació amb menys viatges de camions cap a l’abocador d’Orís, ja que els residus no aprofitables es compacten abans.

Al mateix temps permet organitzar millor la recollida de residus i les rutes que fan els camions, perdent menys temps en els trajectes que abans es feien a l’abocador d’Orís La directora general de l’Agència Catalana de Residus, Genoveva Català, també ha estat present en la inauguració. Ha destacat que l’optmització de la recollida de residus, ha d’anara acompanyada d’una actitud responsable tant de les institucions com dels ciutadans en la reducció dels residus.

La planta de transferència de residus d’Osona ha costat 749.000 euros, que han estat finançats a través dels Fons estructurals de la Unió Europa. Osona és l’única comarca de Catalulnya que ha instaurat la recollida selectiva de residus mitjançant el sistema de multiproducte, que inclou en un mateix contenidor els envasos lleugers i el paper i cartró. La instal•lació dóna servei a 30 municipis d’Osona que sumen uns 118.000 habitants.

Miquel Arisa i Genoveva Català, directora de l'Agència Catalana de Residus, han inaugurat la planta

Etiquetes: