25 d'abril de 2024

El club de lectura fàcil de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu participa en la 2a trobada a nivell català

Unes 200 persones van participar en la trobada que es va fer a la biblioteca de Catalunya

El Ter 4 de desembre de 2008 a les 16:55
Participants de Manlleu a la trobada de clubs de lectura fàcil
Aquest passat dissabte 25 integrants del Club de Lectura Fàcil de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu es van traslladar a Barcelona per a participar en aquesta trobada festiva. Van compartir l’experiència de llegir textos de lectura fàcil amb la resta de participants de la Trobada de Clubs de Lectura fàcil de Catalunya.

Prop de 200 persones van assistir a la segona edició de la trobada que es va celebrar a la Biblioteca de Catalunya. La majoria dels assistents eren participants dels clubs de Lectura Fàcil que s’organitzen a diverses biblioteques de Catalunya.

El Club de Lectura Fàcil de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu està format per gent gran que va a l’Hospital de Dia d’aquest centre. El Club es realitza des de 2005 organitzat conjuntament per l’Hospital de Dia i la Biblioteca Municipal de Manlleu. Un cop al mes es fa una lectura en veu alta d’un llibre adaptat a la lectura fàcil, és a dir, llibres escrits amb especial cura per a persones amb dificultats lectores. Aquesta activitat proporciona benestar entre els que hi participen, estimula el record d’experiències viscudes i fomenta la participació en un acte de lectura col•lectiva.

L'actriu i dinamitzadora teatral Eulàlia Feliu va oferir una sessió teatralitzada del llibre 'El nou món de la Sandy' de Fina Niubó. Els participants van animar la sessió representant diversos episodis del llibre, convertint-se per uns instants en els protagonistes de la història que van rebre com a obsequi. La jornada es va tancar amb una visita guiada a la Biblioteca de Catalunya.

La trobada va ser organitzada pel Grup de Treball Lectura Fàcil del COBDC, en col•laboració amb l'Associació Lectura Fàcil, i amb el suport de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), el Col•legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC), la Subdirecció General de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya i el Serveis Lingüístics de Comissions Obreres de Catalunya.
Etiquetes:
Cultura