24 d'abril de 2024

Polònia, Bulgària, Letònia i Holanda, destinació dels deu joves manlleuencs del Youth on the move

Van exposar la seva experiència un noi que ha estat dos mesos a Polònia i dues noies que van anar una setmana a Bulgària

Arola Cumeras 8 de novembre de 2016 a les 12:59
Una imatge dels joves a la sala de plens

Deu joves manlleuencs han participat en el projecte Youth on the move, que els ha permès fer mobilitat internacional. Aquest dilluns es van reunir a la sala de plens de l’Ajuntament per explicar les seves vivències, en un acte que va conduir la regidora de Promoció Social i Personal Dolors Collell.


Diversos participants i monitors del projecte Aurora van comentar els fruits d’aquests intercanvis amb joves d’entorns amb menys oportunitats. Un dels exemples va ser Moussa Assaher, de 22 anys, va estar durant dos mesos a Polònia i ha dit que va estar fent tasques educatives. Assegura que “recomano l’experiència a qualsevol jove que hagi perdut la motivació dels estudis com em va passar a mi, que vaig estar treballant, vaig quedar a l’atur i sense cap sortida”. L’experiència ha fet que s’hagi animat a estudiar un Grau Superior en Educació Infantil a l’Institut Antoni Pous de Manlleu. Va ser “gràcies als meus mentors, que em van fer adonar que jo tenia potencial”.


Durant l’estada a Polònia, Assaher va estar col·laborant també amb alguna organització per acollir els refugiats “amb suport material però també moral”. Una altra de les alumnes, Basma El Amen, de 18 anys, va explicar una estada d’una setmana a Bulgària, a l’agost. Va explicar que sempre li ha fet “por no saber què trobaré quan marxi, com relacionar-se amb gent d’altres països”. Els coordinadors “m’han ajudat i m’han animat i no me’n penedeixo gens, vull fer més activitats d’aquestes perquè és una experiència única i inoblidable”. Segons Àtika Tabi, de 20 anys, que la va acompanyar a Bulgària, aquest projecte “és bo perquè poses en pràctica els coneixements, dones el que saps i també reps per l’altra banda”. Va remarcar que han pogut millorar notablement el nivell d’anglès.


Per tancar l’acte, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va felicitar els alumnes “pels vídeos i per les vostres intervencions” i va considerar que “tot això ens enriqueix molt com a persones, conèixer altres realitats i visions del món i de vegades convé viatjar i entendre altres cultures”. Els alumnes també van presentar Manlleu “les festes, les activitats, l’atur...” i consideren que el més important de posar en comú “cultures i religions" és que "veus altres pensaments i altres maneres de ser”.


El Youth on the move aquest any ha beneficiat 7 nois i 3 noies. Quatre han estat 4 mesos a Holanda, dins del programa NO Limits. Una persona ha estat una setmana a Letònia fent Ecomission, una altra a Polònia 2 mesos, dins del Multikulti i finalment els 4 restants han estat una setmana a Bulgària participant al Be active and find your dream job.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu