25 d'abril de 2024

Es presenten els projectes dels alumnes dels Instituts Vora Ter, units pel riu

Hi han participat estudiants de l'Antoni Pous de Manlleu i de l'institut del Ter

Arola Cumeras 11 de novembre de 2016 a les 18:38
L'Auditori Roca del Museu del Ter s'ha omplert

Un centenar d’alumnes han participat aquest divendres a la Jornada per compartir experiències del projecte Instituts Vora Ter. El riu és el que comparteixen els instituts d’ensenyament secundari dels municipis de Torelló, Masies de Voltregà, Manlleu i Roda de Ter que participen en el projecte.


En un acte a l’Auditori Roca del Museu del Ter han presentat i compartit els estudis al voltant del riu. El projecte va sorgir fa anys a l’institut Antoni Pous de Manlleu, segons ha explicat l’actual director de l’institut del Ter, Ferran Crespo. La idea és que “estàvem convençuts que els centres de la comarca feien projectes de les mateixes característiques que els nostres”. El primer aspecte “que ens agermanava” era el riu.


Es va proposar treballar aspectes mediambientals del riu, tenint clar que “havia de tenir més recorregut”, i també “es poden fer estudis culturals i socials”. Crespo diu que “és difícil trobar moments de reflexió que puguin unir estratègies de diferents instituts” malgrat comptar amb “el potencial extraordinari dels nostres alumnes i la capacitat de lideratge dels professors”. La idea es va exportar al Voltreganès, a Torelló i a Roda. Crespo ha parlat dels objectius que es persegueixen. 


L’altre objectiu és “fer-nos conèixer com a centres públics” i demostrar que “a Osona treballem molt bé i el problema és que no fem prou difusió de les nostres activitats, i ho hem de resoldre” perquè “tothom sàpiga que pot tenir confiança en un centre públic”.


L’ensenyament “cooperatiu heterogeni s’ha de traslladar a les activitats” i s’han unit alumnes “des de primer d’ESO fins a Batxillerat” perquè és bo que els alumnes “es trobin i vegin que tots treballem en la mateixa línia”. Els dos equips manlleuencs han exposat els treballs sobre un itinerari guiat adreçat als estudiants de primer d’ESO, en el cas del grup de l’Antoni Pous i sobre caixes niu i anàlisis de l’aigua, en el cas de l’institut del Ter. Els resultats es podran consultar al web dels centres educatius, al portal dels ajuntaments i a la plataforma Mobile History Map.

Alguns dels professors implicats en la iniciativa

Una imatge del grup de l'institut del Ter

El grup d'alumnes de l'Antoni Pous

Etiquetes:
Ràdio Manlleu