26 d'abril de 2024

Mig segle de Cooperativa Plana de Vic

Actualment hi ha més d'un miler de socis i els productes es venen bàsicament a Catalunya

ACN 15 de novembre de 2016 a les 17:42
Una de les botigues pròpies de la Cooperativa Plana de Vic

La Cooperativa Plana de Vic aquest novembre compleix 50 anys de vida després que el 10 de novembre de 1966 se celebrés l'assemblea fundacional. El president de la cooperativa, Vicenç Fabré, ha fet un balanç positiu de les darreres dècades i ha assegurat que l'entitat viu un bon moment.


La cooperativa, que compta amb 1.200 socis, en el darrer exercici la cooperativa va facturar 54 MEUR. L'obertura de les botigues (Vic, Barcelona i l'Ametlla del Vallès) va significar un salt qualitatiu molt important per a la cooperativa, sobretot en qüestions d'imatge.


El president no ha descartat obrir noves botigues, però ha assenyalat que encara els falta acabar de trobar el model a seguir. Un dels aspectes que els fa sentir més orgullosos des de la CPV és haver creat una cadena de valor que va des del soci productor, que subministra serveis a la cooperativa, fins al consumidor final. Amb els anys, la cooperativa ha anat creant les estructures que li han permès poder desenvolupar-se en tots els graons de la cadena, tot i que hi hagi aspectes, com el de l'escorxador, que s'han de contractar a tercers per qüestions de volums i rendibilitat.


La llet i la carn de la cooperativa es venen bàsicament a Catalunya. El principal repte que haurà d'afrontar l'entitat d'ara endavant serà aconseguir ser "molt eficients" en la part productiva i donar valor a la producció de carn i llet. En aquest sentit, un dels productes que ha sortit fa poc al mercat és el pernil curat Duroc que, segons el president, per la seva qualitat pot gaudir d'una bona acollida no només a Catalunya, sinó també als mercats exteriors.

Etiquetes:
Economia i empresa