23 d'abril de 2024

El secretari d'Habitatge aposta per potenciar el mercat de lloguer en una xerrada a Manlleu

Segons Sala, la recuperació del sector passa per emfasitzar la 'ciutat construïda' i no la 'ciutat per construir'

elter.net 21 de novembre de 2016 a les 10:07
Una imatge de la conferència, a la sala de plens de l'Ajuntament de Manlleu

Dimecres passat es va celebrar una xerrada col·loqui sobre polítiques d’habitatge i nou POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) a la sala de plens de l’Ajuntament de Manlleu. El ponent convidat va ser Carles Sala, secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya i Portaveu Nacional de Polítiques Socials de Demòcrates de Catalunya.


L'acte estava organitzat per Demòcrates Manlleu, i hi van assistir una vintena de persones, incloent la presència d’actors directament relacionats amb el sector de l’habitatge. Sala va començar la seva intervenció fent una diagnosi de temps passats que han portat a la situació actual, tant a Catalunya com a la comarca d’Osona. Va destacar que la recuperació del sector, passa per posar èmfasi en la “ciutat construïda” i no en la “ciutat per construir”. D’aquesta manera, es pretenen fomentar vies dirigides a donar solució a demandes existents d’habitatges socials, amb estocs d’habitatges buits i en desús, i a potenciar el mercat del lloguer, amb fórmules imaginatives que permetin reforçar tant la posició de l’arrendador com la de l’arrendatari, i que pretenen estar contemplades en la proposta de Llei d’Arrendaments Urbans de Catalunya


A la part final de la xerrada, es va donar pas a torn de preguntes, on els assistents varen poder expressar les seves inquietuds i opinions.

Etiquetes:
Política Municipal