25 d'abril de 2024

Aquest any el SIAD ha atès 35 dones en situació de violència dins l'àmbit de la parella

Dins dels actes del 25-N, es va registrar bona participació a la gimcana de dijous

Arola Cumeras 29 de novembre de 2016 a les 17:38
Una imatge de la gimcana

Diumenge es van cloure les activitats de commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones. Durant tot el mes s’han organitzat una quinzena d’actes. Durant el 2015 el SIAD va atendre 92 dones i el 52,2% (42 persones) estaven afectades per violència masclista en l’àmbit de la parella.


Les dades del que portem de 2016 “no són comparables perquè del gener a l’abril no s’havia cobert la plaça de tècnica del SIAD” i no hi ha estadística. Amb tot, sí que està comptabilitzat que des de l’abril fins ara “s’han atès 42 dones i 35 estaven en situació de violència”.


Pel que fa a les activitats, la tècnica del SIAD, Belén Herrero ha explicat que la jornada més participativa va ser dijous. Una setantena de persones van poder sumar-se a la gimcana que van preparar estudiants manlleuencs. Segons Herrero, divendres també es va poder donar a conèixer un protocol que converteix Manlleu en pioner en aquest àmbit. L’últim acte, diumenge, va ser la projecció del film El Porvenir de Mia Hansen-Love. La pel·lícula explica la vida d’una professora d’institut de París que ha de reinventar la seva vida després que el seu marit l'abandoni. 

Etiquetes:
Societat