26 d'abril de 2024

Un bestiari elaborat amb elements reciclats, a la primera exposició individual d'Aleix Fontserè

Les escultures van començar com una afició i Fontserè ja ha venut algunes de les peces

Arola Cumeras 30 de novembre de 2016 a les 18:24
Una de les peces creades per Aleix Fontserè

Can Puget acull durant el mes de desembre l’exposició Animalad@, escultures i obres de ferro reciclat, obra del manlleuenc Aleix Fontserè. El títol no enganya, i majoritàriament són escultures d’animals realistes i elaborats amb materials reaprofitats.


Fontserè és planxista d’ofici i explica que les escultures les va començar a elaborar “a partir d’haver tingut un accident, i mentre estava de baixa, per distreure’m i tenir el cap ocupat, vaig començar a crear”. Va començar “amb coses petites, com una moto, i em vaig anar animant”. La primera peça vinculada als animals va ser “un porc”, amb materials recuperats. Hi ha figures com la d'un cavall a mida real, un ànec, un gos salsitxa, una formiga i altres creacions, la gran majoria inspirades en bèsties.


Al principi, l’escultor utilitzava “residus de la serralleria, del cop de premsa dels industrials o del tall de làser d’empreses conegudes”. Després va fer servir ferradures i ara ha incorporat la coberteria, "culleres i forquilles que vaig comprant a diferents mercats de segona mà; crec que es deuen pensar que tinc un restaurant", explica tot somrient.


És la primera exposició pròpia que protagonitza Aleix Fontserè. Havia participat en mostres col·lectives, al Castell de Montesquiu i a la primera edició del Manlleu Galeria d’Art. Ara es mostra “molt content del fet que l’Ajuntament de Manlleu. De moment ha venut “unes quantes peces i també he elaborat alguns encàrrecs”. Explica que no fa “cap maqueta, sinó que busco les proporcions fent regles de tres i sóc autodidacte, ho faig a ull”. L’exposició s’inaugura dissabte 3 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda, i es podrà visitar fins al dia de Nadal a la sala d’exposicions de Can Puget.

Etiquetes:
Cultura