25 d'abril de 2024

La 36a Fira de l'Avet d'Espinelves arrenca aquest cap de setmana i preveu la venda de 3.000 exemplars

La Fira s'allargarà fins el 13 de desembre i preveu que hi passin unes 80.000 persones

ACN 3 de desembre de 2016 a les 12:33
Un dels productors d'avet arregla un arbre per vendre'l a la fira

Aquest cap de setmana a Espinelves arrenca la 36a edició de la tradicional Fira de l’Avet que s’allargarà fins el 13 de desembre. Aquest any s’espera vendre uns 3.000 exemplars d’avets en els 10 dies que dura la fira i es preveu que hi passin unes 80.000 persones.


El regidor de Turisme d’Espinelves, Jordi Geli, ha destacat entre les novetats d'enguany, la instal·lació d'un gran arbre de Nadal de dotze metres d'alçada cedit per l'Agrupació de Productors d'Arbres de Nadal de Catalunya i l'exposició d'una carbonera de bosc que ajudarà a veure com funcionava una instal·lació d'aquestes característiques en el passat.


Pel que fa als avets, la varietat que més es ven és el 'Masjoanis', un avet autòcton d'Espinelves i que és un empelt entre un avet de les Guilleries i un avet andalús. Geli ha explicat que el visitant busca un arbre "cada vegada més petit", que mesura entre un metre i un metre i mig, i que té una fulla "forta i consistent" per evitar que caigui durant els dies de Nadal.


A banda de les tradicionals parades d'arbres, a la fira també hi haurà lloc per una gran varietat de productes naturals i artesanals com embotits, formatges o torrons i una mostra d'oficis artesans.

Etiquetes:
Cultura