23 d'abril de 2024

La vigatana Noemí Morral presenta "Finestra poètica a Essaouira" a Manlleu

És un recull de 80 poemes i dibuixos que barregen la cultura, el paisatge de la ciutat i el seu procés personal

Gisela Francàs 7 de desembre de 2016 a les 11:58
Portada del recull de poemes i dibuixos de Noemí Morral

La vigatana Noemí Morral presenta dijous 15 de desembre a Manlleu el seu primer llibre il·lustrat “Finestra poètica a Essaouira”. El llibre consisteix en un recull de 80 poemes i dibuixos que va fer en la seva estada a la ciutat de Marroc, Essaouira, des de l’octubre de 2015 al juny del 2016. Morral és economista de professió però per circumstàncies personals va demanar fer un any sabàtic per explorar “noves vivències i donar sentit a la seva vida”.


D’aquesta experiència se n’extreuen aquests poemes i dibuixos que segons l’autora són "una barreja de la cultura, els paisatges, carrers de la ciutat marroquina i el meu procés personal".


L’autora no havia dibuixat mai més des que era petita i aquest any sabàtic li ha servit per “retrobar la seva nena petita”. Morral explica que la ciutat d’Essaouira, a part de l’entorn que és bonic perquè per exemple, té una medina que és patrimoni de la Humanitat, "és especial per la llum que té i per l’energia que desprèn i és un lloc on molts artistes hi van a crear". En els seus poemes i dibuixos s’hi representen entre altres, el mar, les espècies el menjar i la natura, que són característics del lloc.


Durant la seva estada a Marroc, Morral va autoeditar un llibre de 14 d’aquests pomes al francès i ja n’ha repartit uns 300 exemplars al Marroc, a Catalunya i a França. Ara, l’autora ha començat un blog: www.noemimorral.com a on va explicant la història del llibre.


La presentació de “Finestra poètica a Essaouira” consistirà en una petita obra de teatre d’una selecció dels poemes del seu llibre que estarà dirigida per Joan Roura i comptarà amb el músic Quim Salinas a la guitarra. L'acte serà dijous dia 15 de desembre a les 20:30 a la sala d’exposicions de Can Puget. 

Etiquetes:
Cultura