24 d'abril de 2024

PDCat Manlleu aposta per un POUM de visió territorial i comarcal

Santi Rull, Agustí Serra i Benjamí Nieto van ser els portaveus de la xerrada "Planteja el nostre futur"

Albert Vilella 16 de desembre de 2016 a les 16:33
Agustí Serra, Santi Rull i Benjamí Nieto

Aquesta setmana s’ha celebrat la xerrada “Planejant el nostre futur”, en la qual s’ha tractat el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal a can Puget. Els ponents de l’acte han estat Benjamí Nieto, Agustí Serra, Director General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya i el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.


A L’acte, organitzat pel Partit Demòcrata Català de Manlleu, hi van assistir més d’un centenar de persones, amb la presència d’actors directament relacionats amb el sector industrial, comercial, de la pagesia, habitatge, entre d’altres.  Benjamí Nieto, regidor i portaveu del Partit Demòcrata Català de Manlleu, comenta que la xerrada va servir per donar una nova visió per la creació del POUM de la ciutat. El líder de PDCat Manlleu creu que el nou Poum hauria de tenir una visió més comarcal i territorial i no tant centrada en Manlleu, d'aquesta forma creu que s'hauria d'apostar per la millora de l'infrasturcutra comunicativa local.


El director general, Agustí Serra, va explicar tot el procediment legal per poder passar de l’avanç del planejament aprovat el mes de novembre, fins a l’aprovació definitiva. També va donar molta importància a evitar repetir els errors del passat que havien portat a la situació actual en la previsió d’habitatges. Per altre banda, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va qualificar l’acte de gran importància per als manlleuencs, als quals va animar a dir-hi la seva. De moment, Benjamí Nieto ha remarcat que el projecte del POUM encara es troba en una fase molt inicial però que pel seu desenvolupament es vol comptar amb una alta participació ciutadana.


A la part final es va donar pas al torn de preguntes, durant el qual diversos assistents van manifestar les seves inquietuds i opinions que seran estudiades per incorporar-les al nou POUM.

Etiquetes:
Política Municipal