26 d'abril de 2024

El ple aprova el pressupost de 2017, que puja fins als 17 milions

El ple també ha aprovat el canvi en el nom dels carrers Vàzquez de Mella, Casanovas Tona i General Weyler

David Osa 21 de desembre de 2016 a les 09:09
L'equip de govern va aprovar els pressupostos malgrat el vot en contra de PDCat, la CUP i ICV

L’Ajuntament de Manlleu ha donat llum verda als pressupostos municipals del proper 2017 en la sessió plenària d’aquest dimarts. Respecte l’anterior exercici, el pressupost del consistori creix 600.000 euros per passar dels gairebé 16,4 milions de 2016 als 17 milions d’euros que proposa el consistori per a cobrir les despeses de l’any entrant. L’aprovació del pressupost s’ha fet només amb els vots a favor dels 12 regidors de l’equip de govern (ERC, MES Manlleu, PSC i la regidora no adscrita).


L’últim ple de l’any ha estat una bona mostra de les facilitats que tindrà l’equip de govern per tirar endavant els punts que decideixi ara que són més de la meitat dels que s’entaulen. La regidora d’Hisenda, Marta Alsina, ha estat la responsable de presentar el nou pressupost, en què ha destacat el creixement, la partida per la nova fase de construcció del Teatre Centre i la possibilitat d’anar dedicant partides a inversions. Segons Alsina, el 43% del pressupost es dedica al pagament de personal i la resta de despeses són bastant pautades, fet que deixa poc marge per a fer política.


Des de l’oposició, i tot i saber-se en minoria, els regidors han retret que no s’anés més enllà partint de les limitacions existents. El portaveu d’ICV, Miquel Sànchez, ha considerat que el pressupost era molt tècnic i no resolia la realitat econòmica complexa de la població. Albert Generó, de la CUP, ha considerat que les partides de despeses no tenien en consideració el jovent i que s’havia fet una reducció important de la partida dedicada a Educació. Generó també ha considerat que eren uns pressupostos poc participatius i que la partida de 30.000 euros per aquesta funció, corresponent a un 0,17% del total, era insuficient. Finalment, Benjamí Nieto, portaveu de l’antiga CiU, ha criticat que la previsió dels ingressos s’hagi fet incrementant la previsió de partides que poden carregar els habitants de la població. Per Generó i Nieto, l’augment de la partida dedicada als càrrecs electes arran de l’ampliació de l’equip de govern, també és un concepte negatiu visible als nous pressupostos.


 


Nou espai coworking i canvis en els noms dels carrers


Entre la resta dels punts del dia també s’ha aprovat el reglament regulador del LAB Espai de Coworking de Manlleu, que es portarà a l’espai que fins fa uns mesos ocupava la Biblioteca Mossèn Blancafort, i el canvi a la nomenclatura municipal de tres carrers: el carrer Vàzquez de Mella serà el carrer del Serpent, el carrer Casanovas Tona passa a dir-se carrer de Catalunya i el carrer General Weyler es canvia per carrer del Diamant.


En el ple també s’han aprovat la moció per la defensa del dret de les dones al treball en igualtat d’oportunitats i una moció de suport institucional al referèndum d’autodeterminació de Catalunya, però s’ha desestimat el tractament d’urgència d’una moció presentada pels regidors convergents sobre la construcció d’una passera al costat del pont de Can Molas mentre durin les obres que s’hi faran.

Etiquetes:
Política Municipal