26 d'abril de 2024

Dissabte es fa la primera jornada participativa sobre el POUM de Manlleu

Es centrarà en el medi ambient i la sostenibilitat i tindrà lloc a partir de les 11 del matí al Museu del Ter

Arola Cumeras 10 de gener de 2017 a les 09:47
Pel desembre es van presentar les característiques dels processos participatius

Els propers dissabtes 14, 21 i 28 es faran tres jornades participatives successives de participació sobre POUM al Museu del Ter, a l’institut Antoni Pous i al Casal Cívic. A finals d’any, el ple de l’Ajuntament de Manlleu aprovava una proposta ampliada del Procés de Participació Ciutadana del POUM. Una de les primeres accions vinculades va ser la creació d'una pàgina web.


Al portal hi ha recopilada informació i, a través del registre de l’apartat “Opina i participa”, vol recollir suggeriments, preguntes i comentaris. El regidor d'Urbanisme, Enric Vilaregut explica que els qüestionaris dels diferents projectes, estan disponibles a la web transparència.manlleu.cat, pel qüestionari del POUM i a la pàgina manlleu.cat, pel passeig del Ter. El dos processos s'han volgut portar “al mateix temps, en paral·lel i en principi en el cas del passeig, durarà fins al març”.


A la primera sessió participativa presencial, dissabte 14 al Museu del Ter, es parlarà de Medi Ambient i Sostenibilitat Urbana, de les 11 a la 1 del migdia. El projecte participatiu “el pilota lavola, que va guanyar el concurs per poder fer el procés” i el que es vol és que “estigui totalment centrat en la gent i que els polítics tinguem menys pes, a diferència del Pla Educatiu de Ciutat, on estava més barrejat”.


En el cas del passeig del Ter “es considera que partim de zero, i que es poden obviar les propostes tècniques; per exemple tenim un projecte fet per l’arquitecte municipal que és més que correcte”.  Aquestes sessions estan obertes a tota la ciutadania i tenen com a objectiu principal recollir les percepcions sobre diversos temes i es basaran en una sèrie de dinàmiques actives.


Pel que fa a una qüestió vinculada a l'àmbit urbanístic i que ha generat polèmica en els últims mesos, com són les tanques instal·lades a la Devesa per un particular, Vilaregut ha explicat que “hi ha un procés legal obert, per la via administrativa, i per ara no hi ha novetats”.

El cartell amb les sessions destinades al POUM, la primera de les quals és dissabte 14