24 d'abril de 2024

Manlleu centralitza tots els tràmits a l'Oficina d'Atenció Ciutadana

Està ubicada a la primera planta de l'Ajuntament i obre cada matí de 9 a 2 i tres tardes a la setmana

Arola Cumeras 11 de gener de 2017 a les 11:47
La tècnica M. Carme Noguer, l'alcalde Àlex Garrido i la regidora M. Josep Palomar

L'Ajuntament de Manlleu ha estrenat l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que ha centralitzat a la primera planta de l’Ajuntament tots els tràmits que es poden formalitzar amb l’administració. Un nou equip de 9 persones, quan anteriorment n’hi havia 5, s’encarrega de facilitar qualsevol gestió a la ciutadania.


El consistori manlleuenc va registrar durant l’any 2016 fins a 690 tràmits en línia, cosa que significa un augment del 500% respecte l'any 2015. Altres dades són que "la facturació en línia ha augmentat" en un 95% també el darrer any. La voluntat del consistori és “ser un model” per a la resta de municipis, com a ajuntament “pioner a Catalunya” i consolidar-se com una veritable administració electrònica. Segons l'alcalde, Àlex Garrido, "l'anomenada finestreta única millorarà molt l'eficiència”. A més, el nou espai “és més ampli i també permet una atenció molt més personalitzada i amb més privacitat".


El batlle va posar èmfasi en què “la proposta ja la contempla el nostre Pla d’Acció Municipal, era una proposta electoral que hem complert”. Els tràmits que es gestionen des de l'OAC també es poden realitzar per internet des de casa o bé trucant a l’oficina, tal com va destacar la regidora de Noves Tecnologies, Maria Josep Palomar. La regidora va agrair al personal de l’OAC “la seva bona disposició a l’hora de fer aquesta reestructuració interna”. L’OAC funciona “amb tiquets que adjudiquen el torn, que es reflecteix a les pantalles”. Depenent del nombre de persones “les taules es van activant, de davant cap enrere”.


La cap de l’àrea d’Administració Electrònica, Maria Carme Noguer, va explicar que “des del model d’atenció dels anys 80 fins a ara, en què estem a disposició del ciutadà, hi ha un gran canvi de mentalitat”. Des del mes de maig del 2016, l’Ajuntament de Manlleu ja ha deixat de banda la tramitació en paper i es fa de manera “100% electrònica”.


Un altre factor és que s’amplien els horaris i a partir d'ara s’obre de 9 a 2 del matí i també els dimarts, dimecres i dijous de 4 a 6 de la tarda.

Etiquetes:
Política Municipal