25 d'abril de 2024

El CAP Manlleu es prepara per l'arribada del punt àlgid de grip

Aquests dies el nombre de visites d'urgències diàries "poden ser de 80 o 90, a banda de les que atenem a les consultes"

Arola Cumeras 11 de gener de 2017 a les 17:49
Una imatge d'arxiu de la vacuna de la grip

La setmana vinent el Departament de Salut preveu que l'epidèmia de grip arribi al seu punt àlgid a Catalunya. Actualment s'està en la tercera setmana d'epidèmia, tot i que el nombre de casos anirà a més. La directora del CAP Manlleu, Laura Almendros, diu que l’augment es va notar “a la setmana de Nadal, ha continuat i estem en plena epidèmia”.


Ha aprofitat per tal d’explicar el protocol a l’hora d’atendre els pacients, que no sempre es fa per ordre d’arribada, sinó per gravetat. Amb tot, la directora diu que “la durada no sol excedir una hora d’espera, però també depèn de si l’equip que està de guàrdia ha de sortir entremig a fer domicilis”. En tot cas, recalca que “sempre atendrem a tothom però de vegades vol dir que s’han d’esperar". Aquests dies el nombre de visites d’urgències diàries "poden ser de 80 o 90, a banda de les que atenem a les consultes”. El CAP actua com un dels anomenats sentinella, i amb les seves dades es contribueix a l’elaboració d’un mapa nacional.


Algunes de les urgències “es deriven cap a Vic, però normalment no”. La directora del CAP confirma que “enguany s’ha avançat una mica l’epidèmia respecte els anys anteriors, però el virus no té res d’especial ni de diferent”. Un cop ja es té el grip “és fàcil d’encomanar i s’han de tenir precaucions com rentar-se molt bé les mans, tapar-se la boca amb un mocador quan estossegui, i dependrà de diversos factors si és millor fer una baixa laboral o no”. Els experts calculen que "fins a finals d'abril no parlarem de normalització de l'activitat".

Etiquetes:
Fires i festes