26 d'abril de 2024

Una trentena de persones van a la primera sessió de participació ciutadana al Museu del Ter

Els temes que s'han tractat han estat medi ambient i sostenibilitat urbana

Gisela Francàs 14 de gener de 2017 a les 15:44
Els participants s'han distribuït en diferents taules de debat i llavors han posat en comú les seves conclusions

Una trentena de persones han anat a la primera sessió territorial de participació ciutadana que ha tingut lloc aquest dissabte al matí al Museu del Ter. En aquesta primera jornada s’ha parlat sobre medi ambient i sostenibilitat urbana.


L’alcalde, Àlex Garrido i la regidora del PSC Marta Moreta, han presentat l’acte i després han deixat pas a les tècniques de l'empresa lavola que han moderat el debat. Àlex Garrido ha recalcat que aquests processos són molt importants perquè es tracta de “dibuixar el futur de Manlleu”. "Avui es recullen opinions de la ciutadania que després valoraran políticament a l’hora de fer el POUM", ha afegit.


El procés participatiu s’ha dividit en 3 parts. Per començar, els participants han tingut uns minuts per fer una reflexió personal sobre el tema, després s’ha seguit amb diverses taules de debat i s’ha acabat amb una posada en comú. Algunes de les conclusions a què s’ha arribat ha estat que s’haurien de potenciar els espais de valor ambiental com són la Devesa, el passeig del Ter i la llera del riu. També s'han ressaltat algunes problemàtiques ambientals de Manlleu com l’excés de purins, la contaminació atmosfèrica i les pudors provinents de la fàbrica Fervosa i s’han plantejat possibles solucions.


Moreta ha explicat que "un POUM anul·lat ens dóna la possibilitat de fer-lo bé" i ha afegit que "pensem que hi ha molts aspectes que s’han de tenir en compte a l’hora de pensar el POUM com ara les comunicacions i l’accessibilitat i sobretot el riu, que és l'eix vertebrador de Manlleu".


Tant Garrido com Moreta han fet una crida a la ciutadania a participar als dos processos participatius que falten. El següent serà el proper dissabte 21 de gener i es parlarà sobre el sector econòmic i de serveis al Casal Cívic Frederica Montseny. L’últim serà dissabte 28 i es tractarà el desenvolupament urbà i mobilitat a l’IES Antoni Pous.