24 d'abril de 2024

Gerard Farrés, la recompensa a la constància

El pilot de Manlleu acaba tercer en el Dakar dels més durs fins al moment

G.Moral 16 de gener de 2017 a les 19:06
Gerard Farrés, al centre, amb el touareg que l'acredita com a tercer classificat

Per fi, ja era hora. Gerard Farrés ha aconseguit el preuat tuareg, ha estat el petit però és un tuareg. Que no enganyi la seva mida, perquè aquest trofeu significa tot en la carrera esportiva del manlleuenc. Un pilot que les ha passat de tots colors en una prova que mai s’ha posat de cara de Farrés des del 2006 quan va córrer per primera vegada.


Gerard Farrés ha aconseguit molt més que una tercera posició al Dakar. És un pilot que mai ha deixat de lluitar per aconseguir el seu objectiu, aconseguir un tuareg. I aquest any sí, en un Dakar on Marc Coma ha tornat, per mèrits propis, l’essència que havia perdut fa uns anys, la navegació i l’aventura. Dos ingredients fonamentals en aquest podi de Gerard Farrés, un gat vell on la seva principal virtut és la navegació.


Gerard Farrés ha sabut gestionar la cursa a cada moment, mantenint la mecànica de la moto en les etapes claus i donant el màxim de la seva KTM. Una KTM, recordem, no oficial que això encara té més mèrit en aquesta fita ja que Farrés corria amb una moto de sèrie, això si ajustada per tal de donar el màxim. Però poc a poc tots els inconvenients es vana anar posant de cara per a Farrés. El de l’Himoinsa Team va suar de valent per aconseguir aquest podi després que un Adrien Van Beveren, sota les ordres de Jordi Arcarons, poses a Farrés contra les cordes a les últimes etapes de la prova. Una diferència mínima d’un minut separaven als dos pilots que van arribar a l’última etapa sense saber qui guanyaria a qui. Això encara va donar més emoció a la prova que va caure de la banda de Farrés, fent encara més èpica aquesta tercera posició.


Gerard Farrés ho ha fet possible, el seu caràcter de superació i constància han servit per a que aquest any 2017 el Dakar el recompensés.

Etiquetes:
Esports