25 d'abril de 2024

Bon debut de Joan Cros en la seva estrena a l'AMA SX

El manlleuenc va complir l'obejctiu classificant-se per l'esdeveniment de la nit

G.Moral 17 de gener de 2017 a les 17:34
Joan Cros a San Diego

Joan Cros es va estrenar amb bon peu a l’AMA SX, el campionat més important del món d’aquesta modalitat del motociclisme. El manlleuenc va aconseguir classificar-se per l’esdeveniment de la nit a Petco Park San Diego. Cros, que pilotava una Husqvarna, no es va poder classificar per la final però va complir l’objectiu de lluitar per la competició.

El pilot del JCR Team va complir l’objectiu en el seu debut a l’AMA SX de San Diego, que va ser arribar a l’esdeveniment de la nit lluitant contra els millors pilots del moment. El manlleuenc pensava que podria provar la Husqvarna abans de la disputa del gran premi però no va ser així. Degut a la pluja el manlleuenc va haver de renunciar als entrenaments i anar directament a la prova.

Cros estava enquadrat al grup C en els entrenaments classificatoris on va aconseguir una gran quarta posició després d’una última volta de vertigen. El manlleuenc aconseguia un temps de 1:00.703 que el deixava al llindar de la classificació directa per al nit. Però la lesió de Jimmy Albertson va fer possible que Cros complís l’objectiu i entrés a la cursa.

A la primera mànega el de Manlleu aconseguia un catorzè lloc que el deixava fora de la final. Cros, que lluïa el dorsal 848, ho va tornar a intentar a la repesca però tornava a quedar fora després d’una mala sortida on només es classificaven els quatre primers. Joan Cros explica la seva vivència on s’ha mostrat molt content amb el resultat sobretot després de no haver pogut provar la moto.

L'actual campió d'Espanya de SX1 summa experiència en el seu primer contacte amb els circuits americans i posa a punt la seva moto per a la tercera prova del AMA SX, que es disputarà la setmana vinent a Anaheim 2.