26 d'abril de 2024

L'Aula Mercat enceta les activitats d'un primer trimestre dividit en blocs temàtics

Un dels blocs és la cuina d'aprofitament i des d'aquest dimarts es pot veure l'exposició vinculada, Som gent de profit

Arola Cumeras 17 de gener de 2017 a les 18:04
Una de les activitats adreçada als escolars

L’Aula Mercat de Manlleu ja ha encetat amb èxit les activitats del trimestre, que tenen una distribució diferent i s’han agrupat per bloc. La pastissera Gemma Clofent va reunir 22 persones al primer taller, sobre dolços i pastisseria.


Segons la dinamitzadora del mercat, Olga Moreno, s’ha optat per aquesta fórmula per tal de satisfer algunes peticions rebudes. La resta d’eixos temàtics es basen en l'aprenentatge d'idiomes mentre es cuina (en anglès i i francès) o les cuines del món, a causa de la “multiculturalitat de Manlleu” ha semblat que era una manera de “posa en valor les diferents procedències dels seus habitants”. Hi haurà un taller de l’Associació de Malians d’Osona, es farà “cuina japonesa, que ens demanen molt els usuaris i també cuina francesa”.


El bloc de la cuina de mercat inclourà receptes “amb productes de proximitat i quilòmetre 0”. Finalment, hi ha la cuina d’aprofitament dins del programa Tu no ho llencis. Es vol incidir en evitar el malbaratament alimentari i és per això que des d'aquest dimarts es pot veure l'exposició Som gent de profit. Es pot veure a l’entrada del mercat, l’accés al pàrquing. Divendres es farà una acció vinculada, en què “hi haurà dinamitzadors a baix al mercat que interactuaran amb els clients.


En paral·lel hi ha un taller a l’Aula Mercat que s’ha obert a tots els centres escolars de Manlleu. Hi participen alumnes de tercer, quart i cinquè, amb “dos dinamitzadors que, tot jugant, ensenyen què podem fer per lluitar contra el malbaratament”. Enguany les activitats tenen un preu de 5 euros, mentre que fins ara eren gratuïtes.

Etiquetes:
Economia i empresa