27 d'abril de 2024

Astrio i Joan Chamorro, caps de cartell del Cicle de Jazz de Manlleu

El festival suposarà el retorn del grup osonenc Babel Tower, el 4 de març

Arola Cumeras 18 de gener de 2017 a les 11:03
Una imatge de la presentació del Cicle de Jazz

El proper cap de setmana comença el 20è Cicle de Jazz de Manlleu. El ritme arrenca aquest diumenge 22 amb el concert pedagògic Els camins del Jazz, amb professors de l’Escola de Música de Manlleu, a les 12 del migdia a la sala d’exposicions de Can Puget i s’acabarà el 9 d’abril.


La presentació s’ha fet aquest dimarts i segons el batlle, Àlex Garrido, es tracta d’“una de les activitats de més rellevància dins del programa cultural anual”. Ha dit que la trajectòria del festival, que va arrencar el 1996 i s'ha hagut de deixar en suspens en alguna ocasió “és complexa i s’ha passat per dificultats econòmiques però des de l’Ajuntament sempre s’ha apostat per la cultura”.


El director del Cicle de Jazz, Guillem Costa, ha parlat d’un cartell de molta qualitat. Hi haurà repetidors, com ara Astrio, dissabte 11 de febrer, que abans farà una classe magistral titulada De la idea musical al tema final. El 9 d’abril es podrà sentir Joan Chamorro Quintet, un altre dels plats forts de la proposta.


El 3 de març es farà una Jam session de tots els alumnes de l’escola manlleuenca. El dissabte 4 de març tornarà Babel Tower, un grup que ja fa 18 any que no toca i que “va ser important a Osona” i “es reunirà especialment”. Els impulsors de les primeres edicions, Joan Mitjavila i Marcel·lí Druguet, també han recordat com van començar, amb “tres músics, que vam constituir els Amics del Jazz”. El mateix Druguet ha parlat amb il·lusió del retorn de la seva antiga banda, Babel Tower.


El festival estrena nova web, creada per un grup d’alumnes de l’institut Antoni Pous i també de l’Escola de Música. Dues de les creadores, Irene Castellón i Bruna Gabarró, han explicat que s’ha fet un esforç per concentrar la informació de manera molt entenedora i també s’ha fixat la presència a les xarxes socials. El Cicle ha canviat la imatge, que segons el seu director “és més fresca, actual i moderna”. La Big Band de Manlleu, que s’ha dissolt, ha fet una donació al Cicle i aquest fet s’ha “aprofitat per treballar amb dissenyadors gràfics, d’Arkham Studio, n’estem molt agraïts”.

Etiquetes:
Cultura