25 d'abril de 2024

Un recital poètic dóna la benvinguda a l'any amazic 2967

Es van poder degustar diferents productes de la zona marroquina del Rif

elter.net 19 de gener de 2017 a les 09:41
L'aspecte de la sala d'exposicions de Can Puget

Unes 70 persones de Manlleu i de la resta de la comarca es van aplegar a Can Puget, el dissabte convidades per Jameiat Essalam de Manlleu i Amic Amazic de Vic per celebrar el Cap d’Any Amazic que ha donat entrada al 2967.


La vetllada es va iniciar amb un recital de poemes. Hassan Bouziane i Khalid El Mokhtari, amazics rifenys, van recitar els seus poemes i Karuna Blasi i Biel Barnils els van llegir en català. Barnils, a més de recitar poemes propis, també va llegir la traducció d’un poema de Belabd Mohamed escrit en el dialecte amazic de l’Atlas. Sergi Oliva també va oferir dos poemes. Va cloure aquesta part la regidora adjunta de Cultura, Maite Gallifa.


A continuació es varen projectar vídeos i fotografies de l’àmbit amazic mentre els assistents asseguts entorn de taules rodones podien conversar tranquil·lament degustant productes típics de la zona del Rif, molts d’ells elaborats expressament per famílies de Manlleu i Vic. El local estava decorat amb una petita exposició de fotografies de gastronomia, paisatges, cases i personatges amazic.


Els organitzadors es van mostrar contents d’haver pogut comptar amb la companyia d’osonencs de diferents associacions, originaris de diferents països i d’una nodrida representació municipal. La celebració del Cap d’Any amazic és una fita important en la recuperació de la cultura pròpia, durant molts anys ignorada en els propis països d’origen.

Una altra imatge de l'activitat

Etiquetes:
Societat