24 d'abril de 2024

Paul Fuster presenta el nou disc Go/Between a l'Ateneu

El músic és conegut per fabricar les seves pròpies guitarres amb materials sovint insòlits

Arola Cumeras 19 de gener de 2017 a les 17:20
El músic Paul Fuster

Aquest divendres Paul Fuster presentarà a l’Ateneu de Manlleu el seu nou disc Go/Between. Després de quatre anys de pausa, el músic estrena un nou treball en la seva línia d’honestedat, sense adulterar. El concert, en format trio, començarà a les 10 de la nit.


Paul Fuster és un cantautor nord-americà amb arrels catalanes que té un peu a Nova York i l’altra a Cardona. Go/Between és un projecte que arriba després del que va treure el 2012, en català, titulat Repte. Ara, el silenci s’ha trencat perquè “tinc alguna cosa a dir, gravo quan tinc coses per expressar, no per l’obligació d’haver de fer cap disc”. El disc conté experiències passades per un filtre “positiu”, segons ha explicat en una entrevista a Ràdio Manlleu.


Fuster és un músic amb fama d’imprevisible. Va néixer a Minessota i amb 10 anys es va traslladar a Nova York causa de la feina del seu pare, el cardiòleg Valentí Fuster. També ha estat molt vinculat a Cardona i a Barcelona i, a banda de fer cançons, s’ha dedicat a fabricar bicicletes. Es caracteritza també per construir-se guitarres, amb elements com rentadores o capotes de cotxe. Per Fuster, els materials són “molt importants” i varien “des de metall, a fusta, barreges d’alumini”, de cadascun en rescata propietats com “la calidesa, la reflexió, l’estridència o la densitat”. Alguna gent li demana instruments “però no en faig, és un tipus de compromís que m’agrada evitar; m’angoixa una mica perquè em poso molta pressió”. De bicicletes, explica, “encara en faig algunes, però en casos especials; és una habilitat que tinc i que utilitzo de tant en tant”.

Etiquetes:
Cultura