23 d'abril de 2024

Manlleu veu amb bons ulls la Reforma Horària per afavorir la conciliació

L'Ajuntament de Manlleu ha posat en marxa un nou conveni per al seu personal que introdueix tèbiament alguna mesura

Albert Vilella 20 de gener de 2017 a les 10:02
Imatge de la campanya publicitària sobre la reforma horària

Més de 100 municipis catalans ja s’han unit a la Reforma Horària. La futura llei que pretén modificar els horaris laborals, es preveu que s’aplicarà durant el tercer trimestre d’aquest any.


Diferents experiències a Vilafranca del Penedès, Lleida, Argentona, Sant Cugat, entre d’altres, donen volada a aquesta proposta. Des de Manlleu l’ajuntament ja ha posat a prova algunes mesures similars. 


La nova Reforma Horària vol aconseguir una millor conciliació de la vida laboral i personal. La reforma preveu acabar la jornada laboral més d’hora a la tarda, escurçant, per exemple, l’estona per dinar. Per altra banda, també pretén donar almenys una tarda lliure a la setmana als càrrecs electes. L’aprovació d’aquesta llei està prevista a finals d’aquest any, tot i que ja s’ha començat a aplicar en petites dosis en 106 municipis catalans.


Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, es mostra favorable a la mesura i assegura que "ens hem d'adaptar a uns horaris que permetin a les famílies tenir un altre tipus d'horari laboral" que doni més temps personal als treballadors. 


Aquest 2017,  l’Ajuntament de Manlleu ha posat en marxa un nou conveni que comença a aplicar aquestes mesures entre els seus treballadors. Parla d'una "nova filosofia a la qual ja ens hem anticipat" i d'una "major flexibilitat". De 8 a 9 del matí i de 2 a 3 del migdia la permanència al lloc de treball és opcional i es poden recuperar les hores a la tarda.


Àlex Garrido comenta que no té constància d’altres iniciatives similars a Manlleu, però admet que és més senzill aplicar aquestes mesures "en l’àmbit públic que en el privat" i que s'ha de tenir en compte "l'horari escolar i també els costums mediterranis, de dinar i sopar tard". En definitiva, l'alcalde de Manlleu opina que "tots hem de remar cap al mateix horitzó per fer-ho possible". De moment l’Ajuntament de Manlleu esperarà que el Parlament de Catalunya aprovi la futura llei.        

Etiquetes:
Política Municipal