26 d'abril de 2024

La segons sessió de participació del POUM reuneix unes 25 persones

Algunes de les conclusions que s'han extret és que s'hauria de potenciar el comerç del centre

Gisela Francàs 21 de gener de 2017 a les 12:51
Els participants han parlat de comerç, indústria, agricultura i nous equipaments

Aquest dissabte al matí el centre Frederica Montseny ha acollit la segona sessió del procés de Participació Ciutadana vinculat al POUM. A la jornada d’avui s’han recollit opinions, propostes i inquietuds de la ciutadania respecte a les activitats econòmiques i els serveis ciutadans. Hi han participat unes 25 persones que han debatut sobre comerç, indústria, agricultura i nous equipaments. Per exemple, un dels assistents a aquesta sessió, Josep Costa Rifà, ha explicat a Ràdio Manlleu que "s’haurien de millorar equipaments com la residència i l’institut que ara està en barracons". També, han parlat de millorar l'aparcament de Manlleu. 


Com la setmana passada s’han distribuït els assistents amb diferents taules per tractar els diferents temes i cada 15 minuts s’han canviat per poder tractar-los tots. Pel que fa a comerç, un altre participant a la sessió, en Ricard, ha explicat que a la seva taula s’ha parlat que s’hauria de "potenciar el comerç del centre, el de Dalt Vila i el de Baix Vila, potenciar els locals comercials existents i que als barris perifèrics tinguin un aprovisionament de petits comerços pensant en les persones de mobilitat reduïda així no s’haurien de moure".


A nivell d’agricultura, Roser Dot ha explicat que algunes de les conclusions que han arribat a la seva taula és "preservar l’espai agrícola que ja té Manlleu" i no estendre la construcció d’habitatges perquè n’hi ha molts de buits.  


Finalment, del tema d’indústria s’ha parlat que "és un element molt important per Manlleu però que al mateix temps cal potenciar-la perquè pugui créixer però sempre aprofitant el sol industrial que ja hi ha", ha epxlicat Xevi Crosas.


La sessió s’ha tancat a la 1 del migdia després de posar en comú totes les opinions. Dissabte que ve, dia 28 de gener, tindrà lloc l’última sessió del procés de Participació Ciutadana vinculat al POUM. Estarà centrat sobre el model de desenvolupament urbà i mobilitat i tindrà lloc a l’Insitut Antoni Pous i Argila de les 11 del matí a la 1 del migdia.