26 d'abril de 2024

L'empresa que executa les obres de la MAT a la torre 38 decideix aturar les obres de manera provisional

Dimecres membres del col·lectiu Nova Energia que s'oposa al projecte s'han concentrat com cada dia al peu de la torre

El Ter 10 de desembre de 2008 a les 14:03
Una imatge del col·lectiu, aquest dimecres a les vuit del matí
L'empresa que executa la construcció de les torres de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) ha decidit 'provisionalment' aturar els treballs que estava fent a la torre 38 situada al terme de Sant Martí de Centelles.

Aquest dimecres a les vuit del matí membres del col·lectiu Nova Energia que s'oposa al projecte s'han concentrat com cada dia al peu d'aquesta torre i han trobat que s'havia retirat la grua de gran tonatge que s'hi havia instal·lat. Posteriorment els treballadors han retirar la resta de material. Martí Olivella, portaveu de Nova Energia, admet que l'acció només ha posposat la construcció però diu que el seu objectiu passa per 'mantenir' la pressió perquè la torre no s'acabi construint.

Aquest dimarts al vespre es va veure 'llum' en la zona de la torre. Inicialment els membres d'aquest col•lectiu contrari a la MAT van suposar que l'empresa havia optat per fer els treballs de nit. Aquest dimecres al matí quan han anat com cada dia al punt on s'està construint la torre han pogut comprovar com s'havia retirat la grua.
El col•lectiu ha insistit que s'oposarà a la MAT, com a mínim, fins que el Tribunal Suprem resolgui els quatre contenciosos administratius interposats contra el projecte.

Inicialment aquest grup de ciutadans demana que el Tribunal Suprem anunciï en quin termini farà pública la sentència d'aquests recursos per poder valorar si te sentit 'córrer el risc' de continuar-la construint i haver-la 'd'aturar'. Aquest col·lectiu ciutadà que fa meditació diàriament al peu d'aquesta torre 38 també demana al conseller d'Economia i Finances Antoni Castells i al director general d'Energia Agustí Maura que era 'l'ex director tècnic de Red Eléctrica Española' que expliquin públicament la necessitat de la MAT en un debat obert de televisió on també hi participin els col·lectius contraris així com els investigadors i científics que consideren que hi ha models energètics alternatius.
Etiquetes:
Societat