24 d'abril de 2024

A la primavera podrien començar les obres del nou Esclat a Can Brocato

El nou supermercat podria generar uns 40 llocs de treball, segons el regidor d'Urbanisme Enric Vilaregut

Arola Cumeras 26 de gener de 2017 a les 18:29
Can Brocato

En el darrer ple, l’Ajuntament de Manlleu va fer un altre petit pas en direcció a la consecució del projecte de l’Esclat que s’ha de construir a l’antic solar de Can Brocato. L’equip de govern va fer l’aprovació provisional però encara “falta la definitiva de la comissió Urbanisme”, segons el regidor d'Urbanisme Enric Vilaregut.


Des de la Generalitat es va dir que l’empresa Gesdip, del Grup Bon Preu, havia de facilitar alguns documents “que faltaven, com ara aclarir els calendaris d’actuació”. Convergència va votar-hi a favor però en canvi la CUP i ICV van fer-ho en contra. Van argumentar que no és el model comercial que veuen adequat, i que va en detriment del petit comerç. El tràmit es va acabar aprovant per 16 vots a favor i 5 en contra.


La comissió d’Urbanisme “es reuneix un cop al mes i un cop hi hagi l’aprovació definitiva, serà bastant ràpid; pot ser que a finals de primavera comencin les obres, si tot va bé”. Vilaregut detalla que el futur Esclat “serà més gran que el que hi ha ara aquí Manlleu” i pot suposar la creació “d’uns 40 llocs de treball”.


A finals del 2015, l’equip de govern de Manlleu, llavors format només per ERC i MES, va veure com l’oposició li tombava una modificació urbanística en aquesta zona. Es tracta del solar on hi havia hagut l’antiga fàbrica tèxtil de Can Brocato i que es va enderrocar el 2007. La principal discrepància és que l’oposició assegurava que hi havia vinculada la construcció d’una gasolinera, cosa que des de l’equip de govern es va negar. Finalment, el projecte va prosperar i ara està pendent d’aquesta resolució d’Urbanisme.


El projecte de Mercadona al Poquí "ara no està a l'agenda"


Pel que fa al projecte per ubicar un futur supermercat Mercadona al Poquí a encara “està en discussió”, segons el regidor. Ara “estem concentrats en la participació ciutadana del POUM” i “és on posem l’atenció prioritària”.


De moment, el projecte “no està a la nostra agenda, s’ajorna una temporada que no sé si serà llarga o curta”. La proposta de requalificació dels camps propers a l’institut Antoni Pous de Manlleu per fer-los urbanitzables va generar controvèrsia fa uns mesos. L’estiu passat, el punt estava a l’ordre del dia del ple de juliol, però al final l’equip de govern el va retirar.

Zona on suposadament hi ha previst la construcció del nou Mercadona